TDC-ejere klar til fyringer

De fem udenlandske kapitalfonde afslører nu, at de er klar til at fyre et stort antal TDC-medarbejdere de kommende år.

De fem udenlandske kapitalfonde, der netop har købt 88,2 procent af TDC-aktierne for den nette sum af 67 milliarder kroner afslører i en gennemgang af TDC-forretningen, at de er klar til at fyre et stort antal TDC-medarbejdere de kommende år. Det skriver Jyllands-Posten.

»For at kunne opretholde og forbedre rentabiliteten i takt med, at vi oplever fortsat pristryk på grund af konkurrence, og for at kunne drage fordel af det omkostningsbesparende potentiale i vores nye selvbetjeningsprodukter, er vi nødt til at foretage en betydelig reduktion i arbejdsstyrken de kommende år,« fremgår det af en 248 sider lang gennemgang af TDC-forretningen.

ComON kunne i går fortælle, at TDCs gæld er eksploderet efter kapitalfondenes overtagelse, og at fondene nu selv betegner situationen som alvorlig. Derfor er de gået på jagt efter pengestærke investorer, der vil skyde 15 milliarder kroner i selskabet gennem køb af TDC-obligationer - og løftet om fremtidige fyringer er altså et led i planen om at overbevise mulige investorer.

Hos TDCs største fagforbund, Dansk Metal, der organiserer 10.000 af de 13.876 TDC-medarbejdere, er man forundret over udmeldingen.

»Jeg synes, det er en dårlig måde at udtrykke sig på. Det er ikke det, der er med til at skabe positive forventninger til fremtiden,« siger lederen af Dansk Metals it-sekretariat, Per Påskesen.

Der er i forvejen planlagt 570 TDC-fyringer i år, og næste år ventes mellem 600 og 700 at følge efter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere