Vista får indbygget kopi-sikring

Microsofts krig mod piratkopier af Windows XP bliver måske optrappet i løbet af efteråret. Vedholdende rygter hævder, at Microsofts anti-pirat-opdatering WGA bliver obligatorisk.

Microsofts udskældte anti-pirat opdatering Windows Genuine Advantage (WGA) bliver muligvis snart obligatorisk for Windows XP brugere. I sin blog på nyhedstjenesten ZD.net citerer den amerikanske journalist og forfatter Ed Blot en Microsoft ansat for at sige, at WGA i løbet af efteråret vil blive en obligatorisk opdatering til Windows.

Pc'er uden WGA installeret vil få 30 dages varsel hvorefter Windows XP vil ophøre med at fungere.

Programmet er en valgfri installation lige nu, men brugere uden grønt lys fra WGA kan ikke downloade opdateringer fra Microsofts hjemmeside.

En opfølgende forespørgsel til Microsoft resulterede hverken i en af- eller bekræftelse af rygtet.

»Som vi har nævnt tidligere, vil WGA programmet blive udvidet i fremtiden, og det er muligt at det bliver obligatorisk for vore kunder at deltage. Microsoft samler i øjeblikket feedback på udvalgte markeder, for at undersøge hvordan vi bedst kan opfylde vores kunders behov,« udtaler Microsofts talsmand.

Produktchef for Microsoft Danmark Nis Bank Lorenzen betegner rygtet som pure opspind, men vil dog ikke helt afvise, at WGA bliver obligatorisk på sigt. Han finder det dog usansynligt, at Microsoft vil gå så langt for at straffe piraterne.

»Ideén er meget god, men så vidt jeg ved, ligger det ikke i kortene, og hvis det gør, så ligger det i bunden af bunken. På en måde er WGA jo allerede obligatorisk. Hvis ikke WGA er installeret, kan man kun få adgang til de mest basale sikkerhedsopdateringer til Windows,« siger Nis Bank Lorenzen til CRN.

Ifølge Nis Bank Lorenzen er den form for restriktioner langt at foretrække frem for helt at afskære piratkopierne, og fremgangsmåden vil også blive taget i brug med Vista.

»Det er altid en afvejning. Vi er kun interesseret i at genere de mennesker, der ikke har betalt for Windows. Vi vil jo helst ikke genere vores rigtige kunder. Helt at forhindre computeren i at starte op, ville være et meget drastisk skridt at tage. Med WGA tager vi det gradvist, og den funktion bliver faktisk indbygget i Windows Vista. Hvis ikke din version af Windows Vista er ægte, får du f.eks. ikke adgang til det nye Aero interface,« forklarer Nis Bank Lorenzen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere