EU løfter sløret for eEurope 2002 planer

Den finske kommissær Liikanen har afsløret EU's planer for næste stadie i udviklingen af det elektroniske Europa - det såkaldte eEuropa.

Næste stadie går under navnet eEuropa 2002 og planen er at få antallet af internetopkoblede op fra de nuværende 36 procent. Samtidig skal europæerne opmuntres til at gå fra modem til bredbånd.


I en tale på den årlige Nordic e-business konference i Stockholm i sidste uge sagde kommissær Liikanen, at det gik godt med den oprindelige eEuropa-plan, og at tiden nu var inde til at gå et skridt videre. "Den nye økonomi og internettet har stået øverst på EU's dagsorden siden topmødet i Lissabon i marts 2000. EU's ledere iværksatte en ambisiøs plan, der skulle bringe Europa i front indenfor vidensbaseret økonomi. For at nå dette mål har kommissionen nu udtænkt en omfattende fortsættelse med eEuropa 2002 planen,", fortalte han de delegerede på konferencen i Stockholm.


Det er halvandet år siden EU først lancerede sine planer for det elektroniske Europa. Dengang blomstrede dot-com virksomhederne og ingen forudså branchens styrtdyk, men alligevel mente Liikanen at den internetbaserede økonomi var blevet et emne med interesse for alle. "Et voksende antal virksomheder af alle størrelser og indenfor alle sektorer har taget internettet til sig og det samme har den offentlige administration. Det kan godt være at euforien er ovre, men integrationen af den gamle og nye økonomi fortsætter", sagde han.


Liikanen var gennemgående tilfreds med udviklingen af eEuropa. Han pegede på, at udbredelsen af internettet var vokset fra 28 procent af indbyggerne i EU i oktober sidste år til 36 i juni i år. Samtidig var han tilfreds med at bredbånd trængte ind flere og flere steder og Liikanen forudså, at 60 procent af internetopkoblingerne i Europa i 2005 kommer til at foregå via bredbånd.


I sin tale konkluderede han, at der er tre områder, der nu skal satses på for at få udviklingen til at fortsætte tilfredsstillende. For det første skal der udarbejdes en ordentlig lovgivningsramme for internetkommunikation og e-handel. For det andet skal der udvikles nyskabende kvalitetsindhold til de nye interaktive services. Og for det tredje kræver en fortsat udvikling en uddannet befolkning.


(Kilde: www.computeruser.com)




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Also A/S
    Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere