VeriSign: Internettets fremtid er afhængig af P2P

Fildelingsteknologi skal hjælpe internettet med at håndtere den stadigt stigende nettrafik, siger VeriSign. DR benytter allerede P2P, men dansk it-ekspert oplyser, at trenden ser ud til at gå en anden vej.

Internettets fremtid er afhængig af en teknologi, der ofte bliver regnet som synonym med ulovlig fildeling og online-pirateri, nemlig P2P. Det siger domæne-administratoren VeriSign, der bliver bakket op af Danmarks Radio.

Ifølge VeriSign kan internetbrugere blive bedt om at hoste video-klip og andet indhold, som de gerne vil dele med andre, på egen computer for at imødekomme nettets populære tjenester - som eksempelvis YouTube.

Med andre ord mener firmaet, at alverdens computere bør blive omdannet til ét gigantisk P2P-netværk.

»I sidste instans vil P2P-netværk give mest mening. Man vil komme til et punkt, hvor det simpelthen ikke vil være muligt at streame video til en milliard hjem fra ét sted,« siger Ken Silva, der er teknologidirektør for VeriSign, til Times Online.

Han mener, at det er vigtigt, at man ser nye muligheder i fildelingsteknologien.

»Det kan godt være, at der er en plet på P2P-teknologiens ry, men den kan være nødvendig for at distribuere trafikken,« siger Ken Silva til Times Online.

Hos Danmarks Radio er man meget interesseret i teknologien, som allerede på nuværende tidspunkt er en del af kanalens online-satsning.

»Der kører noget P2P på vores netradioer, og vi har også prøvet det af på vores live web-tv. Men det er svært med hensyn til on-demand-tv. Vi ved ikke, om ham, der så klippet for en time siden, stadig er online,« siger Nicolai Porsbo, der er chefredaktør på DR's on-demand-område, til ComON.

Han bakker op om grundidéen i VeriSigns udmeldinger om P2P-teknologiens betydning for fremtidens internet.

»Der er ingen tvivl om, at det vil være den mest effektive udnyttelse af netværket. Alle, der har meget trafik, oplever, at der opstår flaskehalse,« udtaler Nicolai Porsbo og medgiver, at DR følger udviklingen med interesse.

Brian Vinter, der professor ved Datalogisk Institut, vil ikke lægge hovedet på blokken og afvise, at dette P2P-scenariet kan blive aktuelt. Han påpeger dog, at udviklingen ser ud til at gå en anden vej.

»Trenden ser ud til at være, at internetleverandørerne sætter nogle bokse op, som kan cache. Hvis eksempelvis en YouTube-film bliver meget populær, så gemmes den i det, jeg kalder en cache-boks, og så kan den blive hentet derfra,« siger Brian Vinter til ComON.

Han mener, at P2P-idéen har en stor udfordring foran sig i form af internetbrugernes motivation.

»Ham, der har serveren, vil have mindre load, og internetleverandøren vil gerne betale mindre i roaming. Men der er ingen motivation for forbrugerne. Derfor tror jeg mere på en løsning mellem dem, der har motivationen,« siger Brian Vinter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere