Der er både gode og dårlige nyheder, hvis man læser resultaterne fra en serie af tests, som en britisk forsker har foretaget på ”elite-cybersportsfolk”. Altså computerspillere, som tilbringer rigtig meget tid hver dag foran skærmen.
Formålet med undersøgelsen var ifølge Dominic Micklewright fra University of Essex at sammenligne spillerne med rigtige atleter.
Og der er både gode og dårlige nyheder. Det skriver THINQ. På den positive side tæller, at spillernes mentale evner og reaktionstider næsten ligger på niveau med elite-atleterne. Faktisk har mange af dem de samme reflekser som en kamppilot.
Men deres lungefunktion og fysiske kondition kan bedre sammenlignes med en 60-årig kæderyger, konstaterer forskeren. Spillerne er typisk i 20'erne, men deres krop minder om en person som er meget ældre.
”En person på denne alder burde have en meget bedre form men måske er det en arbejdsrisiko for spillere, som tilbringer omkring 10 timer om dagen med at øve foran skærmen,” siger dr. Micklewight.
Han tilføjer at der er en klar forbindelse mellem hjernen og kroppens sundhed. Så det nytter altså ikke noget at træne sine reflekser og sine mentale evner, hvis man glemmer at komme udenfor og få lidt fysisk udfoldelse.
Forskeren mener, at manglen på fysisk aktivitet gør, at computerspil ikke kan defineres som sport, men erkender dog samtidig at der er andre sportsgrene som billiard og dart, der heller ikke ligefrem stiller voldsomme krav til de fysiske evner.