Spillere har samme reflekser som en kamppilot

En britisk forsker mener at computerspillere har meget til fælles med kamppiloter ? og kæderygere.

Der er både gode og dårlige nyheder, hvis man læser resultaterne fra en serie af tests, som en britisk forsker har foretaget på ”elite-cybersportsfolk”. Altså computerspillere, som tilbringer rigtig meget tid hver dag foran skærmen.

Formålet med undersøgelsen var ifølge Dominic Micklewright fra University of Essex at sammenligne spillerne med rigtige atleter.

Og der er både gode og dårlige nyheder. Det skriver THINQ. På den positive side tæller, at spillernes mentale evner og reaktionstider næsten ligger på niveau med elite-atleterne. Faktisk har mange af dem de samme reflekser som en kamppilot.

Men deres lungefunktion og fysiske kondition kan bedre sammenlignes med en 60-årig kæderyger, konstaterer forskeren. Spillerne er typisk i 20'erne, men deres krop minder om en person som er meget ældre.

”En person på denne alder burde have en meget bedre form men måske er det en arbejdsrisiko for spillere, som tilbringer omkring 10 timer om dagen med at øve foran skærmen,” siger dr. Micklewight.

Han tilføjer at der er en klar forbindelse mellem hjernen og kroppens sundhed. Så det nytter altså ikke noget at træne sine reflekser og sine mentale evner, hvis man glemmer at komme udenfor og få lidt fysisk udfoldelse.

Forskeren mener, at manglen på fysisk aktivitet gør, at computerspil ikke kan defineres som sport, men erkender dog samtidig at der er andre sportsgrene som billiard og dart, der heller ikke ligefrem stiller voldsomme krav til de fysiske evner.




IT-JOB

Socialpædagogernes Landsforbund

Specialkonsulent til digitalisering

Netcompany A/S

IT Consultant

ALD Automotive Danmark A/S

Senior Software Engineer

Sentia Denmark A/S

Service Delivery Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere