Nu vil Intel erobre smartphones

Nu er Intel klar med sin første processor til smartphones og tavlecomputere.

Intel er langt om længe klar med sin meget omtalte mobil-platform Moorestown, der repræsenterer chipfirmaets første forsøg på at etablere sin Atom-processor på markedet for smartphones og tavlecomputere. Intel er allerede kongen på pc-markedet, og Atom bliver også brugt i de fleste netbooks, men spillereglerne er noget anderledes, når det gælder smartphones. Her skal strømforbruget være ekstrem lavt, og markedet domineres af firmaer som Texas Instruments, Qualcomm, Marvel og Nvidia, som alle sælger processorer baseret på et design fra britiske ARM.

Ingen tvivler på, at Intel kan levere processorer med høj ydelse, men spørgsmålet er, om Intel kan få strømforbruget så langt ned, at det er realistisk at indbygge chippen i en smartphone. Den nye Atom Z6 processor-serie, som blev præsenteret i dag, består dels af en SOC (system-on-a-chip) med kodenavnet Lincroft, der integrerer en 45 nm processor, grafik, hukommelses-controller og en video encoder/decoder på samme chip, og en I/O hub med kodenavnet Langwell, som skaber forbindelse til forskellige komponenter som storage og display.

Intel oplyser, at standby-tiden med et Blackberry-lignende batteri skulle ligge på 10 dage. I aktiv brug – altså hvis man f.eks. browser nettet eller ser en film – skulle batteritiden ligge på omkring fem timer. Intel mener selv, at det kan sammenlignes med de nuværende smartphones i premium-segmentet, som f.eks. iPhone. Men ARM har stadig et forspring. Tavlecomputeren iPad – som også indeholder en processor med ARM-design – holder således i 12 timer mellem opladningerne.

Først i den næste version af Moorestown – som formentlig kommer til næste år – vil Intel være i stand til at matche ARM's lave strømforbrug, hvis man skal tro analytikere. Men så har Atom Z6 en anden fordel – ydelsen. Intel hævder selv, at en tung webside med Javascript kan bygges op på to sekunder, hvor det tager 9-10 sekunder for en typisk ARM-smartphone.

Atom Z6 understøtter både en ny version af Linux støttet af Intel og Nokia kaldet MeeGo, Intels eget Moblin og Googles Android. Den skulle også være optimeret til Flash og Silverlight.

Selvom Intel er klar til at levere Atom Z6 processoren nu, så kommer de første telefoner med den nye platform først i årets første halvdel. Blandt de første fremviste produkter er en smartphone fra LG og en tavlecomputer fra OpenPeak.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere