Indisk politi allierer sig med Google

Google er usædvanligt imødekommende overfor henvendelser fra det indiske politi om brugere på det sociale netværk, Orkut.

Det indiske politi i Bombay er ovenud glade over samarbejdet med Google. De to har lavet en aftale, der gør, at Google rykker ud med alle informationer om en bruger blot med en henvendelse fra politiet til Google.

Vicekriminalkommissær ved Bombay politi, Sanjay Mohite, udtaler til India Express: »I februar holdt jeg møde med tre repræsentanter fra Orkut.com, inklusive en amerikansk topchef. Vi fik en aftale i stand, hvor at orkut lovede at sende os en brugers detaljer ud fra ip-adressen, hvorfra en stødende besked eller blog blev publiceret, og hvilken internetudbyder vedkommende har.«

Aftalen har en indbygget sikkerhed i form af kryptering, så ikke alle og enhver kan få udleveret oplysninger fra Google.

Vicekriminalkommissær Mohite udtaler videre, at han »vil holde møder med alle internetudbydere for at understrege nødvedigheden i at dele informationer. Vi håber også, at få lagt bånd på YouTube i fremtiden.«

Før aftalen kom i stand, kunne politiet ikke gøre meget andet end at blokere for adgangen. Men nu kan de få fat i de digitale ballademagere blot ved at skrive en mail til Google.

»Det var nærmest udelukket at spore personen, der havde lagt stødende materiale ud, da vi skulle gennem CBI bare for at få basale informationer fra Orkut. De har nemlig hovedkvarter i USA... Men nu kan vi føre sag mod alt materiale, der bliver lagt op fra Indien,« siger Mohite.

CBI er det indiske politis forbundspoliti.

Indiske medier beskriver problemer med alt fra injurier over gangster-fanklubber til anti-indiske ytringer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere