Danske spiludviklere vælger open source

I øjeblikket er 50 gymnasie- og HTX-elever samlet på Aalborg Universitet for at udvikle computerspil. Både spillene og koden bag bliver frit tilgængelig på nettet.

Gymnasie- og HTX-elever fra hele landet er lige nu samlet på Aalborg Universitet for at bruge en del af deres sommerferie på at lære mere om spiludvikling. På årets Game Development Camp 2008 får de studerende en introduktion til introduktion til 2D-grafik, 3D-animation og forskellige former for computerspil-programmering.

De færdige spil bliver frigivet under en Creative Commons-licens. Alle spil, der bliver lavet på dette års Game Development Camp, vil blive gjort tilgængelige på game.unf.dk sammen med al kode, 3D- og 2D-grafik.

Beslutningen om at frigive koden til spillene under en åben licens er inspireret af en af underviserne, argentinske Pablo Vazquez, som blandt andet er kendt for spillet Yo Frankie!

»Vi havde ikke på forhånd besluttet, at spillene skulle lægges på nettet som open source, men Pablo Vazquez har gjort stort indtryk på vores deltagere. Både hans arbejde med Blender-spil og hans velvilje for at hjælpe deltagerne handler om at dele erfaringer, så der var hurtigt stemning for, at spillene skulle præsenteres som open source,« siger Emil Kjæhr, der er med til at arrangere Game Development Camp.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere