Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Du kan ikke stole på Google

Søgemaskinen Google finder ikke det på nettet, som man kan forvente af en søgemaskine. Det mener den norske søge-ekspert Roar Eriksen.

Google er en af de hyppigst benyttede søgemaskiner på nettet. Men Google er ikke nogen god søgemaskine. Den er blot den bedste blandt mange dårlige søgemaskiner. Det siger den norske søgeekspert Roar Eriksen, som har arbejdet som konsulent for Google, til internet-avisen digi.no.

Google lader i øjeblikket surfere lede mellem 4285 millioner websider. Men Roar Eriksen mener ikke, at man kan være sikker på at finde det man søger. Kun 75 procent af Googles indeks er faktisk sider, hvor søgeordene er genkendt, og Google kan ofte ikke finde ord på sider, som er indekseret.

Roar Eriksen har med sit firma Online Services foretaget stikprøver på norske websider. Han er ikke imponeret over resultatet.

»Vi har lavet stikprøver med 2000 norske web-sites og Google manglede 400 af dem fuldstændigt. Når Google så heller ikke finder alt på de websteder, den finder, skyder jeg på, at Google kun finder 60 procent af internettets informationser,« siger Roar Eriksen til digi.no.

Googles "spider" - det program der afsøger nettet for indhold - er Roar Eriksen heller ikke begejstret for.

»Den stopper op på sider, som vælges gennem Javascript-menuer. Dette samme gælder Flash-sider, og den er heller ikke perfekt, når den møder sider med frames. Det betyder, at den går glip af vældigt meget,« fortæller Roar Eriksen.

Han mener også, at den omfattende snyd på Google er et lige så stort problem som dårlig dækning.

»Google praler med, at de luger ud blandt folk, som forsøger at snyde med teknikker som linkfarming og cloaking. Men det passer ikke, for du masser af snydesider på Google, som leder dig videre til indhold, du ikke har bedt om,« siger han.

"Link Farming" er den teknik, som web-masters bruger, når de laver organiseret linksudveksling. Nogle søgemaskiner, eksempelvis Google, indekserer nemlig web-sider i rang efter hvor mange andre sider, der linker til den givne side.

"Cloaking" er en teknik, som web-sites bruger for at lade en søgemaskine indeksere én side, mens besøgende på sitet får vist en anden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere