Web-guiden uge 34

Navn: Find.dk


Adresse: http://www.find.dk


Produktion: Kraks Forlag


Emne: Søgemaskine


Beskrivelse: Med den flotte overskrift "Nyt søgesystem til Internet" lancerede Kraks Forlag i sidste uge en ny dansk søgemaskine, der afviger markant fra alle andre søgetjenester på nettet. Man skal ikke længere indtaste et eller flere søgeord i et søgefelt, og klikke på "Søg" eller en tilsvarende knap, men i stedet skrive sit søgeord direkte i browserens adressebjælke, efterfulgt af "find.dk", eksempelvis "http://søgeord.find.dk". Det kan umiddelbart virke forvirrende, at der ikke forefindes et søgefelt, når man springer ind på www.find.dk, og den nye søgeteknologi kræver da også tilvænning, men ideen er forfriskende og interessant.


Design: Find.dk er holdt i et uinspirerende gråt og lidt kedeligt design, der repræsenterer en stærk kontrast til Kraks egen lyserøde hjemmeside. En karikeret superman-lignende figur guider gennem systemet, og fungerer som den eneste indrømmelse til behovet for grafisk pynt. Listen med søgeresultater viser informationer med skiftende og lidt uheldige grå og grønne farver, samt sigende ikoner for "Homepage", "Email" og "Kraks kort".


Opdatering: Find.dk er baseret på en tilmeldingsmodel, hvor private eller firmaer selv skal tilmelde deres hjemmesider. Det er dog, i modsætning til alle andre danske søgemaskiner, ikke gratis; private betaler 150 kr. om året inklusive moms, mens virksomheder skal betale 450 kr. eksklusiv moms årligt for en "pakke" med tre søgeord. Kraks Forlag tilbyder, som et introduktionstilbud, at man tilmelde sig gratis inden den 1. december, men dette tilbud må ikke misforstås; nok kan man gratis tilmelde sin hjemmeside i perioden indtil december, men derefter skal man betale, hvis informationerne skal blive i databasen. Brugere, der tilmelder deres hjemmeside inden den 1. december og dermed tror, at det første år er gratis, tager fejl; efter denne dato modtager man en faktura, der skal betales, hvis informationerne ikke omgående skal slettes.


Links: Fra begyndelsen indeholder databasen over 10.000 søgeord og de associerede hjemmesider. Find.dk er dermed betydelig mindre end Jubii og Kvasir, de to største danske hjemmesider, og tilmeldingsmodellen, hvor man skal betale for at være med i databasen, indgyder ikke ligefrem tillid til, at Find.dk vil vokse sig meget større foreløbig. Hvis man har indtastet en søgning, der ikke giver resultat, får man dog muligheden for at springe til Kraks hjemmeside (www.krak.dk), hvor man kan søge på tre millioner privatpersoner og 413.000 virksomheder.


Omfang: Databasen indeholder ikke blot hjemmeside-adresser, men også e-post og fysiske adresser, telefonnumre og links til Kraks kort, en smart og meget nyttig funktion, hvis man har besvær med at finde vej.


Målgruppe: Alle Internet-brugere.


Samlet vurdering: Danske søgemaskiner er ikke en mangelvare - Jubii, Kvasir, Yahoo.dk, Altavista.dk, Index.dk og DitDanmark er blot nogle af de mange kataloger - og man må derfor spørge, om den nye Find.dk overhovedet har en niche i dette marked. Det er da smart, at man kan starte en søgning direkte fra adressebjælken, men databestanden er simpelthen for lille i forhold til konkurrenterne. Det er yderst tvivlsomt, om Kraks Forlag vil få succes med at få private danske Internet-brugere og virksomheder til at betale for at få deres hjemmeside med i databasen - især i den stund, hvor alle konkurrenterne tilbyder dette gratis. En hurtig test afslørede tilmed problemer med registrering af firmahjemmesider - man skal indtaste firmanavnet, der tjekkes med Kraks virksomhedsdatabase, og hvis navnet ikke findes der, bliver man afvist med henvisning til, at man skal bestille et tilmeldingsskema på papir. Find.dk er et interessant initiativ, der næppe repræsenterer en alvorlig trussel mod de etablerede søgemaskiner.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    TIETOEVRY DENMARK A/S
    Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere