Artikel top billede

Android-apps sender data uden kryptering

Facebook kan kryptere din datatrafik, men ikke på Android.

Nu sætter en amerikansk forsker et stort spørgsmålstegn ved sikkerheden på Android-platformen. Professor Dan Wallach fra Rice University har brugt en ”packet sniffer” til at analysere trafikken sendt til og fra sin Android-telefon i et trådløst netværk.

Det overraskende resultat er, at mange populære applikationer sender data uden nogen form for kryptering. Det gælder blandt andet den officielle Facebook-applikation til Android og Google Calendar.

Dan Wallach skriver i sin blog at Facebook ligesom Twitter sender stort set alt ukrypteret undtagen kodeordet. Det er ellers muligt at indstille på Facebook, at hele datatrafikken skal foregå krypteret – en ny indstilling, som Facebook har indført i kølvandet på de arabiske internet-revolutioner. Men denne indstilling gælder åbenbart ikke for Android-applikationen.

Professoren antyder også, at det måske er muligt at manipulere med datatrafikken og f.eks. indsætte falske statusopdateringer eller foretage andre ændringer i en persons Facebook-profil.

En talsmand for Facebook siger til The Register, at man arbejder på at kryptere datatrafikken til mobile enheder.

”Efter lanceringen af SSL-kryptering på sitet er vi stadig ved at teste det på alle platforme, og vi håber at vi kan tilbyde det som en valgmulighed for vores mobile brugere i de kommende måneder,” siger talsmanden.

Facebook advarer generelt mod at sende data over ubeskyttede trådløse netværk, men firmaet har ikke tidligere fortalt at smartphone-applikationen slet ikke krypterer data.

Problemet er det samme med Google Calendar, hvor alle data også sendes ukrypteret over netværket. Det betyder at uvedkommende kan få adgang til at se brugerens aftaler. Google fortæller, at man forventer at kryptere trafikken til Google Calendar under Android i den nærmeste fremtid.

Wallach har også fundet problemer med andre applikationer. Det populære SoundHound, som bruges til at genkende musik, sender åbenbart brugerens GPS-koordinater – selvom det er meget svært at se, hvad programmet skal bruge disse data til.

Det samme er tilfældet med en shopping-tjeneste kaldet ShopSaavy, men her kan man i det mindste argumentere med, at det er relevant at kende brugerens fysiske placering.

Brugeren kan selvfølgelig selv vælge at slukke for enhedens GPS og man kan også bruge et VPN til at kryptere datatransmissionen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Skab værdi med produktkonfiguration i Dynamics 365

Deltag i dette webinar og lær, hvordan du kan skabe øget værdi gennem produktkonfiguration med Microsoft Dynamics 365 standard konfigurator og Easy Creator. Eksperter fra CGI vil dele deres indsigt i, hvordan produktkonfiguration kan optimere processer, forbedre kvalitet og øge kundetilfredshed.

05. februar 2025 | Læs mere


Sådan automatiserer du med Copilot

Høst fordelene og sæt strøm til processerne med Microsofts alsidige AI-assistent.

06. februar 2025 | Læs mere