Banker går sammen om mikrobetaling

De danske pengeinstitutter er gået sammen om en ny, fælles løsning til at håndtere betaling af småbeløb på mobil- og internettet. Løsningen fungerer uafhængigt af, hvilken bank, teleoperatør og udbyder internetbrugeren er tilknyttet.

De danske pengeinstitutter indfører nu en betalingsløsning, så det bliver nemt at opkræve småbeløb for SMS og digitale tjenester på nettet. Markedet har gennem længere tid efterspurgt en bred, national løsning omkring mikrobetalinger.


- Vi tilstræber så åben en løsning som muligt og har etableret en struktur, som levner plads til flere samarbejdspartnere. Den fælles bankløsning er den første af sin slags på verdensplan. Udover Nordea og Danske Bank omfatter samarbejdet indtil videre Regionale Bankers Forening og Lokale Pengeinstitutter, siger John Andersen, chef for e-Finance i Danske Bank.


Danske Bank og Nordea har indtil nu arbejdet med de selvstændige løsninger, som ligger til grund for det nye samarbejde. Bankernes mikrobetalingsløsning kommer til at ligge i et selvstændigt selskab ejet af Danske Bank, Nordea og de øvrige pengeinstitutter. Systemet forventes at kunne gå i luften i begyndelsen af næste år. Målet er at opnå 200.000 brugere i Danmark det første år og 500.000 brugere i løbet af tre år.


- Vores fælles løsning er enkel at bruge og tilgængelig for alle - enten via pengeinstitutternes netbanker eller ved direkte tilmelding på nettet. En af styrkerne ved samarbejdet mellem bankerne er, at vi tilsammen har 1,5 millioner netbankkunder, som allerede i dag bruger internettet til betalinger, siger Jens Galatius, chef for E-banking i Nordea.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Targit A/S
    Udvikling og salg af software til business intelligence.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere