Expert køber Proshop

"Det er farvel til cowboy-tiden," siger stifter Poul Thyregod, der forsætter som direktør.

Det skal ses som et signal til markedet om, at det nu endegyldigt er slut med de gode gamle dage for itbutikker på nettet, når Proshops stifter og direktør nu afhænder de sidste 33 procent af aktierne i sit selskab til Expert.

”Tidligere kunne man ene mand banke en webshop op og konkurrere på lige fod med større foretagende. Men disse cowboydage er ovre. I dag er det koncernernes kamp,” siger stifter og direktør og ind til nu delejer af Proshop Poul Thyregod til ComON.

Om baggrundne for handlen siger han, at konkurrencen fra de store nordiske og europæiske mega-firmaer, der forsøger at trænge ind på det danske marked, kræver en reaktion fra Proshop i form af ekspansive planer og større armbevægelser. Hvad ekspansionensplanerne specifikt skal rettes imod, vil han dog ikke ud med endnu.

I 2007 solgte han 67 procent af aktierne i Proshop til Expert Danmark. Dette selskab har nu udnyttet en option på at købe de resterende 33 procent.

Proshop er en slags koncentrat af gamle dages største it-butikker. I førnævnte ”cowboy-dage” kæmpede It-butikken, PRC-Data og SHG drabelige slag om markedsandele på edbpriser.dk. Men It-butikken endte med at blive solgt til SHG, der selv gik i betalingsstandsning i maj 2008. Næsten samtidigt blev PRC-Data sat til salg og Proshop endte med at overtage begge.

Poul Thyregod fortsætter som direktør efter Experts aktiekøb.

”Grundlaget for Proshop startede på et loftsværelse i 1991 og gik online i 1996. Siden da har vi brugt kræfter på at konsolidere markedet bl.a. ved at købe shg.dk og er i dag Danmarks største internetbutik målt på omsætning. Men nu er tiden kommet til yderligere at trykke på speederen, så vi også kan tage kampen op mod de store udenlandske spillere,” siger han.

Expert Danmark er Danmarks største non-food detailhandelskoncern og tæller blandt andet kæderne punkt1 og Expert, der i forvejen driver internethandel.

"Med købet af Proshop har vi ønsket at øge fokus på nethandel, som er i kraftig vækst. Vi er i forvejen en stor aktør med fysiske butikker, men nethandel er så vigtigt et ben, at vi også skal være dominerende her. Ved at eje Proshop 100 procent forenkler vi arbejdsgangene og ruster selskabet til yderlige ekspansion," udtaler adm. direktør i Expert Danmark, Lars Christensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere