Flash-disk med en halv terabyte

Den første SSD Flash-disk med 512 GB kan snart købes. Den ligner en harddisk - på godt og ondt.

STC har annonceret den første Solid State Disk (SSD) med en kapacitet på hele 512 gigabyte. Den nuværende generation af Flash-diske har sjældent mere end 32 eller 64 GB, og det er for lidt, hvis SSD'en skal erstatte harddisken i en almindelig stationær computer. Men STC er snart klar til at producere Flash-diske med samme kapacitet som de gængse harddiske.

De nye modeller bruger en teknologi kaldet multi-level-cell-Flash (MLC), hvor den enkelte celle kan gemme flere bit. De nuværende single-level-cell-SSD'er er kun i stand til at gemme en enkelt bit per celle. Det lyder nemt at øge kapaciteten ved at lagre flere bit per Flash-celle, men det medfører en række andre problemer. De største er, at fejlprocenten stiger og hastigheden falder.

Det ser ud til, at STC har fået styr på disse problemer med sine Mach8-MLC modeller, som både skal sælges i udgaver på 1,8 tommer (32-128 GB) og 2,5 tommer (32-512 GB). Læse- og skrivehastighed oplyses til henholdsvis 90 og 60 MB i sekundet. Det er langsommere end den ældre generation, hvor hastigheden ligger på 100 MB, men det er altså en del af prisen for at skifte til større SSD-diske.

Der er dog også andre ulemper. Den nye model i 2,5-tommers-format er med sine 15 mm lidt højere end konventionelle harddiske i denne kategori, og den fylder næsten dobbelt så meget som en almindelig SSD. Strømforbruget ligger med 0,5 watt i dvaletilstand og 2,1 watt i drift på niveau med moderne harddiske.

Fordelen ved at skifte til en SSD skulle ellers være, at den bruger mindre strøm og kræver mindre plads. Men det gælder altså ikke de nye MLC SSD'er. Men de er stadig mere robuste og holdbare end de mekaniske harddiske.

Prisen skulle ligge omkring 5 dollar per gigabyte, og det betyder så, at en Flash-disk med 512 GB vil koste mere end 12.000 kroner. STC lover dog at prisen vil falde over det kommende år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere