Blu-ray er på vej til dansk gennembrud

Selvom antallet af Blu-ray-afspillere i de danske hjem stadig er meget lille, har formatet fået en solid start i Danmark. Inden jul vil der være 200 Blu-ray-film på markedet.

Blu-ray spiller stadig en begrænset rolle på det danske filmmarked i forhold til dvd-formatet, men Foreningen af danske videogramdistributører er imponeret over Blu-ray salget set i forhold til antallet af afspillere i Danmark.

»Vi vurderer at der lige nu er ca. 25.000 Blu-ray afspillere i danske hjem, hvoraf hovedparten er PlayStation 3 maskiner. Netop udbredelsen af PlayStation 3 er kraftigt medvirkende til at Blu-ray har fået en flot start fx sammenlignet med lanceringen af DVD tilbage i 1998,« fortæller foreningens formand Poul Dylov.

Hidtil har udbuddet af film i Blu-ray-format været begrænset, men det vil ændre sig i de kommende måneder.

»Blu-ray salget vil først for alvor tage fart dette efterår. Vi vil se langt flere film til formatet, der bl.a. støttes af de store filmstudier Disney, Sony, Fox og Warner. 200 Blu-ray film vil være på hylderne før jul, hvoraf ca. 70 vil være store premierefilm som "Pirates of the Caribbean 3" og "Harry Potter og Fønix-ordenen",« siger Poul Dylov.

Den stigende interesse for Blu-ray bekræftes af Blockbuster, som starter udlejning af film i formatet til oktober.

»Vi ser meget frem til udlejning af det nye format, da vi oplever et stigende Blu-ray salg uge for uge. I dag udgør Blu-ray fem procent af vores samlede salg, men med en titel som "300" tegnede Blu-ray sig for hele 10 procent. De rigtige titler kan altså rykke rundt på procenterne,« siger Camilla Raffnsøe, der er Commercial Director hos Blockbuster.

Hun er enig i, at det især er PlayStation 3, der har hjulpet formatet på vej.

»PlayStation 3 er pt den væsentligste faktor til, at Blu-ray har sat sig i førerpositionen over det konkurrerende format HD-DVD. En førerposition, der internationalt er godt hjulpet på vej af Wal-Mart's udmelding om, at de udelukkende satser på Blu-ray,« siger Camilla Raffnsøe.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere