Artikel top billede

Microsoft efterlyser Atom-cpu med 16 kerner til servere

Intel skal udvikle en server-udgave af sin Atom-processor for at møde truslen fra ARM.

Microsoft har bedt Intel om at udvikle en 16-kerne version af sin lavenergi-processor Atom til servere. Det fortalte Microsoft-udvikleren Dileep Bhandarkar på Linley Group Data Center Conference i Silicon Valley i denne uge, skriver WinRumors.

Den nye chip er en del af et større initiativ fra Microsoft for at reducere energiforbruget i server-rummene.

Microsoft ønsker samtidig at Intel skal fjerne alle de overflødige komponenter fra chippen.

”Når du ser på disse kerner, så kan du få dem til at arbejde mere effektivt ved at undlade at omringe dem med en hel bunke af south bridges og netværkskontrollere,” sagde Dileep Bhandarkar.

Det vides ikke om Intel allerede udvikler en sådan processor. Atom er egentlig beregnet til mindre mobile enheder med begrænset energiforbrug. Men dermed er den også velegnet til datacentre, hvor det også handler om at reducere energiforbruget i de tusindvis af servere mest muligt.

Intel kunne i marts fremlægge en roadmap for server-processorer, der skal bruges i mikro-servere. I 2012 vil Intel også udvikle en Atom-baseret processor til mikro-servere, der bruger mindre end 10 watt. Men Intel har ikke sagt noget om antallet af kerner.

Hos Intel definerer man en mikro-server som en enhed med én processor, der ligesom en blade-server deler kabinet, køler og switch med andre enheder. En virksomhed kan således vælge at bruge et stort antal mikro-servere i stedet for nogle få store servere. En af de varmeste fortalere for mikro-servere er Facebook, der har valgt at vende ryggen til virtualisering.

Indtil nu kan man kun få Atom med to kerner på samme chip – den hurtigste er Atom N570 med integreret grafik. Den grafiske del er selvfølgelig ikke nødvendig i en server-cpu. Intel præsenterede i denne uge sin 3D-transistor, som også skal bruges i de kommende Atom-modeller.

Den store udfordrer for Intel er ARM, som også er ved at bevæge sig ind på server-markedet.

”Jeg tror at flere af ARM-folkene vil gå efter server-markedet og for at kunne konkurrere på ydelse per watt, så er Intel nødt til at trække på sin Atom cpu,” siger analytiker Linley Gwennap til Winrumors.

I den forbindelse kan Intel glæde sig over, at Microsoft overhovedet interesserer sig for Atom-servere. Microsoft har nemlig annonceret at Windows 8 også kommer til at køre på ARM – og det kan bane vejen for ARM-arkitekturens helt store indtog på pc- og server-markedet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere