Fon tilbyder stadig danskere en gratis router, hvis man til gengæld har lyst til at dele sin netværksforbindelse med resten af Fon-netværket. Det tæller indtil videre omkring 50.000 hotspots i hele verden. Ambitionerne er dog endnu højere.
»Vi satser på at nå omkring 500.000 hotspots om et år. Og jeg tror, det kan lade sig gøre,« lyder det bombastisk fra Robert Lang, der er ansvarlig for Fon i Europa.
Fon fik 20 millioner dollars i februar 2006 fra en række store firmaer med Google og Skype i spidsen. Derfor betyder det heller ikke så meget, at firmaet ikke tjener penge i øjeblikket. Det vigtigste er at positionere sig.
»Vi tjener ikke penge endnu. Indtil videre investerer vi blot i netværket. Men vi er så småt begyndt at tjene penge på folk, der betaler for at bruge netværket. Og vi tjener også på at sælge routeren. I Danmark er vi selvfølgelig nødt til at bruge mange penge på at stable et net på benene, men senere begynder folk at ville købe routeren,« siger Robert Lang og fortsætter.
»Men vi har heller ikke modtaget 20 millioner fra Google og Skype for, at vi skal sidde på dem. De går til at stable et netværk på benene. Men hvad, jeg helt sikkert kan sige, er, at vi i øjeblikket har omkring 50.000 hotspots på verdensplan, og vi har brugt en brøkdel penge på det i forhold til store firmaer, som etablerer hotspots«.
Fon er til stede i 144 lande og har omkring 80 ansatte på verdensplan. De fleste sidder i Madrid, hvor hovedkvarteret ligger, og det er også her, teknologien og nyskabelserne kommer fra. Hele foretagendet startede i november 2005, og siden er det gået rigtig stærkt. Måske næsten for stærkt.
»Vores største problem er at klare den store vækst. I Danmark for eksempel har vi ikke folk til at klare alt det arbejde, som kan gøres. Der er så mange, der hiver i os, at vi som firma ikke er i stand til at følge med efterspørgslen. Det er det største problem. Hvis jeg havde tid til at rejse rundt i Danmark i en uge og tale med de forskellige internetudbydere, ville de helt sikkert ikke sige nej i pressen, men vi har ikke tid til at besøge dem og forklare, hvad Fon drejer sig om,« lyder det fra Robert Lang.