HP skal afløse Compaq på konsument-pc-markedet

Omkring 1. august introducerer HP sin Pavillion-serie i Danmark. Som en konsekvens af en større HP/Compaq-navneleg, hvor hensigten er at gøre kundernes forvirring mindre, får danske forbrugere nu mulighed for at købe consumer-PC'er, der bærer HP-navnet.

Pavillion-navnet er et stærkt »brand« i USA, og derfor vælger HP nu også at indføre det i Danmark. Håbet er, at kunderne bliver mere trygge, hvis der står HP på både pc'en, printeren og på listen over servicetelefonmunre, men navnelegen betyder også, at Presario-navnet, der bruges til Compaqs comsumer-pc'er, efterhånden kun skal forhandles i udvalgte butikker, og at markedsførings-kronerne skal bruges på Pavillion-serien.

Samtidig med at Pavillion introduceres, forsvinder Evo-navnet, der dækker over Compaqs professionelle serie. Men Compaq glider dog ikke helt ud, for den nuværende Compaq Evo-serie kommer fremover til at hedde HP Compaq. På den måde bliver Compaq pludselig både et mærke og et produktnavn, men det mener HP ikke vil forvirre kunderne.

»Compaq Presario og HP Compaq henvender sig til to helt forskellige markeder, så jeg tror ikke der bliver nogen problemer med navnene,« siger HP's markedschef for consumer-pc'er, Kjeld Larsen. Han medgiver dog, at det kan være vanskeligt at forklare navnerokaden i alle detaljer, men fortæller om perspektiverne:

»Vi vil gerne benytte den synergi, der er i HP-navnet, så fremover koncentrerer vi vores indsats om Pavillion. Presario-maskinerne vil primært være tilgængelige for butikker, der eksempelvis har mange hyldemeter og ønsker flere brands«, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere