3G-telefoni i luften på mandag

På mandag træder Danmark ind i en ny mobil æra, når teleselskabet 3 åbner for sit 3G netværk. Men telefonerne bliver først leveret om to til fire uger.

Mandag den 13. oktober åbner teleselskabet 3 for tredje generations mobiltelefoni i Danmark. Det meddelte selskabet i dag på et pressemøde. Netværket er fra på mandag fuldt funktionsdygtigt og telefonerne kan bestilles. De bliver dog først leveret til kunder i starten af november - om to til fire uger.

Med en 3G telefon kan man hente data fra nettet med en hastighed på op til 384 kilobit i sekundet og sende data med en hastighed på op til 64 kilobit i sekundet. Det åbner for eksempelvis videotelefoni, hvor man kan se den man snakker med i den anden ende. Og netop videotelefoni er - sammen med 3's 3G portal - det, der skal sælge det nye netværk til danskerne.

» De helt store omdrejningspunkter bliver det mobile bredbånd, mobil videokommunikation og vores mange indholdstjenester. Vores mobilbrugere kan f.eks. se og sende levende billeder, finde vej til det eller den, han søger, tjekke dagens e-mail og meget andet, der fylder hverdagen med effektivitet og god underholdning,« sagde Christian Jørgensen, der er administrerende direktør for 3 i Danmark.

Ved åbningen dækker 3G netværket de fire største byer i Danmark, nemlig København, Århus, Odense og Aalborg. Det svarer ifølge teleselskabet til 45 pct. af Danmarks befolkning. Men inden årets udgang forventer 3 at dække 52 pct. af den danske befolkning, fortalte Christian Jørgensen.

Selskabet tilbyder tre abonnementspakker til henholdsvis 149, 249 og 449 kr. Prisen er både opstartsgebyr og månedlig abonnementspris. Selve telefonen, en Motorola A920, købes ved siden af, til priser der veksler mellem 2.999 kr. sammen med den billigste pakke, og 1.999 kr. i tillæg til den dyreste pakke.

Den billigste pakke dækker over 150 minutters tale- eller videotelefoni, mens man får 600 minutters tale- og videotid hvis man abonnerer på den dyreste pakke. I begge tilfælde får man tre måneders ubegrænset adgang til 3's mobile tjenester, der dækker over bl.a. nyheder fra TV2 og fodboldklip fra Superligaen og den engelske Premier League.

Når den medfølgende taletid er opbrugt, ringer man til normal minuttakst. I øjeblikket går 3 ud med priser der hedder 1 kr. per minuts taletid og 3 kr. pr. minuts videotelefoni. Derudover koster en sms 20 øre og en MMS 2,50 kr. Download af data koster 10 kr. per megabyte. 3 vil dog ikke afvise at priserne kan blive sat ned inden for kort tid.

»Vi lever i en dynamisk verden og der er i øjeblikket en priskrig på mobilmarkedet. Derfor er de nuværende priser introduktionspriser og vi vil selvfølgelig holde et vågent øje med markedet,« sagde Christian Jørgensen på pressemødet.

I Sverige lancerede 3 sit tredje generations netværk i april og har siden fået omkring 10.000 kunder. Christian Jørgensen ville ikke oplyse hvor mange kunder der skal til, før 3 i Danmark er tilfredse. Selskabet har betalt næsten en milliard for sin licens til 3G netværket i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere