Strid om pengepriser.dk

Bankernes prisdatabase - pengepriser.dk - er fyldt med fejl. Derfor truer Forbrugerrådet nu med at forlade samarbejdet.

Forbrugerrådet og Finansrådet lancerede for et halvt år siden bankernes database til prissammenligning - pengepriser.dk. Nu har Forbrugerrådet imidlertid fået nok, for databasen er fyldt med fejl, og Finansrådet har ikke formået at få bankerne til at rydde op i dem.

»Grænsen er ved at være nået. Vi kan ikke blive ved med at finde på undskyldninger for, at der ikke bliver ryddet op i databasen. Men skønt vi presser på, sker der ikke noget fra Finansrådets side. Vi vil have et endeligt svar fra bankerne inden 1. juli. Får vi ikke det, indkalder vi til krisemøde, og kommer der ikke tilfredsstillende handling ud af det, må Forbrugerrådets forretningsudvalg tage stilling til, om vi fortsat skal blåstemple prisdatabasen. Vi kan ikke blive ved med at lægge navn til et fejlbehæftet produkt,« siger Lotte Aakjær, der er økonom i Forbrugerrådet, til Jyllands-Posten.

I Finansrådet forstår man ikke den skarpe kritik.

»Vi arbejder på en samlet opdatering af systemet. Men det er lidt vanskeligt. Det svære er, at der er forskel på vore medlemmers produkter. Og derfor bliver det æbler og pærer, man sammenligner, men vi arbejder faktisk hårdt med sagen,« siger Christian Brandt, der er underdirektør i Finansrådet.

Økonomi- og Erhvervsminister Bendt Bendtsen afviser at gå ind i sagen.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere