Når Danmarks største teleselskab TDC på tirsdag tager et stort skridt ind i den nye fagre verden og lancerer ip-telefoni, populært kaldet bredbåndstelefoni, til private husstande, bliver det ikke billigere end hos konkurrenterne - men det bliver bedre kvalitet, forsikrer teleselskabet.
En kombineret bredbånds- og ip-telefoniløsning med 512 kbit/s til bredbåndsforbindelsen og fri trafik til fastnettelefoner døgnet rundt kommer således til at koste 428 kroner hos TDC, mod 338 kroner hos konkurrenten Cybercity.
Til gengæld påpeger TDC at de som den eneste udbyder af ip-telefoni afsætter separat båndbredde til telefonien, så det ikke går ud over surfhastigheden at telefonen ringer.
For at få ip-telefoni fra TDC skal man også være TDC-bredbåndskunde.
Har man i dag både bredbånd og fastnettelefoni fra TDC bliver det 70 kroner billigere om måneden for en 512 kbit/s-bredbåndsforbindelse og fri trafik til fastnettelefoni via ip. Men for at konvertere ens telefonlinje fra fastnet til ip skal TDC have 495 kroner for eksisterende TDC-kunder. Har man samtidig behov for mere end én telefon tilsluttet, skal man have besøg af en tekniker til 695 kroner. I alt en udgift på 1190 kroner, som det med en besparelse på 70 kroner om måneden tager 17 måneder at hente hjem igen.
Behovet for teknikerbesøg gælder dog ikke den cirka en tredjedel af alle TDC's bredbåndskunder, som har en nyere installation. Her kan man nøjes med at købe et særligt multifunktionsstik til 99 kroner.
Er man ikke fastnetkunde hos TDC i dag koster det 950 kroner at blive oprettet som ip-kunde hos TDC. Derudover kommer et eventuelt teknikerbesøg til 695 kroner, hvis man har behov for mere end én telefon tilsluttet.
Er man hverken fastnet- eller bredbåndskunde hos TDC og har behov for mere end én telefon-tilslutning skal man i princippet både betale 950 kroner for oprettelse af ip-telefonilinje, 695 kroner for teknikerbesøg og de 650 kroner som er TDC's listepris for oprettelse af en bredbåndsforbindelse - i alt 2295 kroner. Inden man kan komme i gang.