EU-regler for overførsel af personoplysninger

EU har vedtaget to standardkontrakter vedrørende overføring af personoplysninger til lande udenfor EU. Overførslen kan nu ske uden at det er nødvendigt først at indhente personens samtykke.

EU har vedtaget to standardkontrakter vedrørende overføring af personoplysninger til lande udenfor EU. Overførslen kan nu ske uden at det er nødvendigt først at indhente personens samtykke.

Behandlingen af personoplysninger regnes for at være undergivet en forsvarlig lovgivning indenfor EU-landene og i EØS området, der udover EU omfatter Norge, Island og Liechtenstein. Mellem disse lande kan overførsel af personoplysninger derfor ske frit. Derudover kan oplysninger overføres til lande som Europakommissionen har godkendt, samt til enkelte virksomheder i USA, der har sluttet sig til den såkaldte "Safe Harbor"-aftale.

Overføring af personoplysninger til andre lande har hidtil kun været muligt, hvis den person oplysningerne drejede sig om havde givet sit samtykke. For at gøre det enklere for virksomheder indenfor EU at overføre personoplysninger til tredjelande indfører EU nu to standardkontrakter.

Ved signering af en af standardkontrakterne forpligter modtageren af personoplysningerne sig til at behandle dem i overensstemmelse med de krav, der gælder i EU. Oplysningerne antages nu at være underlagt forsvarlig behandling i modtagerlandet. Derfor er det ikke nødvendigt at indhente samtykke fra den person oplysningerne drejer sig om.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere