Artikel top billede

Bremser Apple webapplikationer?

Er det en fejl i iOS eller et forsøg på at gøre webapplikationer langsommere? Apple-udviklere er uenige.

Den eneste mulighed for udviklere som vil slippe uden om de skrappe betingelser i Apples App Store er at udgive deres programmer som webapplikationer, der kører direkte i browseren på iPhone eller iPad. Nu er der imidlertid tegn på, at Apple forsøger at bremse webapplikationer.

Det nye iOS 4.3 indeholder en betydelig hurtigere Javascript-engine og det burde dermed også gøre webapplikationer hurtigere. Men det gælder kun for dem, der startes direkte i browseren. En webapplikation, der startes fra Home-skærmen under iOS 4.3, kører væsentlig langsommere end den samme applikation, som er startet i browseren.

Det fortæller Javascript-eksperten og forfatteren Maximiliano Firtman i denne blog, og det bliver også bekræftet af flere eksperter overfor The Register.

Den nye Javascript-motor Nitro fordobler angiveligt scriptydelsen inde i Safari-browseren på iPhone og iPad, og det er et stort plus for HTML5-applikationer. Men det viser sig, at Nitro kun fungerer inde i Safari.

Det fungerer altså ikke med UIWebView, som kan bruges til at kalde websider inde i native iOS-applikationer.

I iOS er der også mulighed for at placere en genvej til en webside eller en webapplikation direkte på skrivebordet, som så bliver åbnet i fuldskærms-modus når man trykker på den. Men her er der heller ikke adgang til Nitro.

Firtman har testet det ved at kalde den samme HTML-fil på en iOS 4.3-enhed dels fra Safari-browseren og dels fra et ikon på Home-skærmen. I det første tilfælde tager det 4,2 sekunder at gennemføre Javascript-benchmarken. I det andet tilfælde tager det 10,2 sekunder.

Der spekuleres nu på, om Apple har lavet en kunstig bremse for webapplikationer for at forhindre at de bliver et alternativ til rigtige iOS-applikationer – og dermed at Apple mister kontrollen over applikationerne.

Der kan dog også være en mere praktisk forklaring – herunder at der er tale om en fejl eller et sikkerhedsproblem. Firtman tror heller ikke selv, at Apple forsøger at bremse webapplikationer. Andre er uenige.

”Nogle folk ser det som en konspiration, men det kunne være en fejl. Hvis det er en konspiration, så giver det god mening for Apple. Hvis du ”blokerer” home-screen-apps, så forhindrer du folk, på en måde, i at slippe uden om App Store,” siger bloggeren og udvikleren Alex Kessinger til The Register.

Apple har indtil videre ikke kommenteret sagen.
 




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere