iPhones ATT-binding kan knækkes med software-hack

Endelig, efter flere måneders ventetid, har en gruppe hackere fået låst iPhone op. I følge de første rapporter, som kommer via gadget-siden Engadget, virker det bare.

Siden iPhone ramte det amerikanske marked, har entusiaster verden over forsøgt at knække den indbyggede beskyttelse. Den virker også lidt tåbelig, da det eneste den beskytter i mod er, at man bruger en anden udbyder end AT&T (som bekendt ikke leverer mobiltelefoni herhjemme).

Selv hvis man genopretter styresystemet på iPhone, som man jo også kan med sin iPod, bliver hacket ved med at virke. Om Apple på en-eller-anden måde finder ud af at blokere for softwaren ved næste opdatering må vi finde ud af til den tid.'

Og al funktionalitet i iPhonen virker også, skriver Engadget. Man skal sætte YouTube op selv, ganske vist, og den meget omtalte visuelle voicemail virker ikke, da det er en AT&T-specifik feature, men ellers virker iPhonen bare, også på andre net, takket være dette stykke software.

Holdet bag dette hack kalder sig selv og deres software iPhoneSIMfree, kan findes på hjemmesiden iPhoneSIMfree.com og planlægger, at udgive deres software kommercielt indenfor nærmeste fremtid. Så det er en ekstra omkostning man lige skal lægge til, inden man bestiller en iPhone via eBay.

Der har indtil videre været en del forskellige forsøg på at låse telefonen op, nogle der endda inkluderede svejsning og lignende hardwarefiksfakserier.

Engadget er der flere detaljer om unlocken, samt en videodemonstration til skeptikere.




IT-JOB

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Junior Softwareudvikler til ejendomsvurderinger - Lyngby
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere