MySpace kæmper i øjeblikket for at finde fodfæste, efter at Facebook har blæst den tidligere gigant omkuld.
Nu tyder noget på, at MySpace overvejer at finde sin berettigelse ved at relancere sig som musiktjeneste, hvor brugerne skal betale for at lytte med.
Den tidligere sociale tjeneste har stort set mistet sin plads som socialt værested. I øjeblikket er MySpace i stedet omdannet til en kæmpe reklamesøjle for alverdens musikere, der gratis kan tilbyde streaming deres musik. Det er bare ikke en service, som MySpace tjener penge på. Langt fra. Faktisk slukkede MySpace sidste år for den automatiske musikafspilning. Det vil sige, at brugerne selv skal starte musikken, når de besøger en kunstners MySpace-profil, og på den måde kan MySpace og moderfirmaet News Corp. spare lidt penge på de enorme streaming-omkostninger.
For nogle måneder siden varslede Myspace en større relancering uden at komme nærmere ind på detaljerne. Der er ikke kommet en mere detaljeret melding, men nu siger flere forhandlingspartnere – for eksempel pladeselskaber - at News Corp. har diskuteret muligheden for at starte en musiktjeneste, hvor brugerne betaler for at lytte med. News Corp. afkræfter, at man er på vej væk fra den gratis tjeneste, som er grundstenen for MySpace i øjeblikket.
Men det ville ikke være utænkeligt, at også MySpace skal ændres til en tjeneste, der er gemt væk bag betalingsmure. Det samme er sket for nogle af News Corps aviser; for eksempel Wall Street Journal.
Selv om det kan lyde som et risikabelt træk at slukke for den gratis musik, så kan det også vise sig som en klog beslutning. I øjeblikket er mange musiktjenester, der udelukkende blev drevet af reklameindtægter, lukket ned, og Spotify, der også har en reklamefinansieret model, har svært ved at vinde kunstnere og pladeselskabers tiltro. Med MySpaces brugerbase kunne hjemmesiden have et godt udgangspunkt for at lancere en betalingstjeneste.
News Corp købte MySpace af stifterne, blandt andet Tom Anderson, som stadig er i firmaet, for fem år siden, og News Corp. har lige siden haft svært ved at skabe indtægter på tjenesten.