Artikel top billede

FN forbereder møde med gæster fra rummet

En malaysisk forsker skal udpeges som FN-ambassadør overfor vores kosmiske naboer.

Hvem skal være den første til at hilse på rumvæsener hvis de lander i morgen? Dette akutte problem kan nu få FN til at udpege den malaysiske astrofysiker Mazlan Othman som en slags kosmisk FN-ambassadør. Det skriver blandt andet Sunday Times og The Australian.

Mazlan Othman står i spidsen for FN's Office for Outer Space Affairs (Unoosa) i Wien, som blandt andet har til opgave at registrere alle objekter der sendes ud i rummet.

Hun skal tale i denne uge på en Royal Society konference i Storbritannien, hvor hun ventes at præsentere den nye rolle. Hendes udpegelse skal dog først godkendes af FN's generalforsamling.

”Den fortsatte jagt på kommunikation fra andre planetter holder liv i håbet om, at menneskeheden en dag vil modtage signaler fra andre levevæsener. Når det sker, bør vi være klar med en koordineret reaktion som tager hensyn til alle de følsomme aspekter af dette tema. FN er en oplagt mekanisme til at foretage denne koordinering,” sagde Othman forleden på en anden konference ifølge Sunday Times.

De fleste forskere er enige om, at vores første møde med intelligent liv fra andre planetter nok snarere bliver i form af radiobeskeder end et rumskib der lander på Jorden. Når man tænker på, hvor mange år en sådan besked må være undervejs, så vil der formentlig være god tid til at finde på et svar.

Som ComON kunne fortælle tidligere i år, kan det også være at Jordens måske beboede tvilling allerede er fundet - men det holdes hemmeligt indtil videre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere