Ny liste over verdens hurtigste supercomputere

IBM dominerer igen listen over verdens hurtigste supercomputere. To af de ti hurtigste computere er placeret i Europa.

Den nye liste over verdens 500 hurtigste supercomputere bliver først offentliggjort i morgen, men detaljer om topplaceringerne er allerede sluppet ud. På førstepladsen ligger IBM's BlueGene/L hos Lawrence Livermore National Laboratory i USA med en regnekraft op 280,6 teraflop/s. Nr. to er Cray's Red Storm med 101,4 teraflop/s hos Sandia National Laboratories.

Europa har to supercomputere blandt top-ti. Et IBM JS21 cluster hos Barcelona Supercomputing Center ligger på femtepladsen med 62,63 teraflop/s, og Bulls NovaScale 5160 hos franske Commissariat a l'Energie Atomique er nr. syv med 52,84 teraflop/s.

Japan ligger på niendepladsen med et NEC-cluster baseret på Sun Fire X4600, mens den japanske NEC Earth Simulator - der var verdens hurtigste computer i mere end to år - nu er faldet tilbage til 14. pladsen.

Den samlede regnekraft for alle de 500 supercomputere på listen er steget fra 2,30 petaflop/s for et år siden til 3,54 petaflop/s i dag.

IBM er fortsat klart dominerende med 47,8 pct. af alle computerne på listen, mens HP er nr. 2 med 31,2 procent. Lidt over halvdelen af systemerne bruger Intel-processorer, mens AMD har fordoblet sin andel fra 55 til 113 systemer i det sidste år.

Hele 306 af de 500 supercomputere er installeret i USA, mens 95 er placeret i Europa - dog ingen af dem i Danmark. I Europa ligger Storbritannien i spidsen med 32 systemer, mens Tyskland følger efter med 19 supercomputere på listen. De dominerende lande i Asien er Japan med 30 systemer og Kina med 18 systemer.

Hele listen offentliggøres på www.top500.org.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere