Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Dell presser Apple

Kun kort tid efter Dell lancerede en billig 20" widescreen skærm og Apple fulgte efter med voldsomme prisfald, har verdens største PC forhandler gjort det igen.

Dell kridter igen banen op og lægger, i hvert fald på prissiden, Apple solidt bag sig i kampen om high end skærmmarkedet.

Dell lancerede sidst i november 2004, markedets dengang eneste egentlige 20" widescreen konkurrent. Dell 20" Ultrasharp 2005FPW 20" widescreen LCD Flat Panel Monitor, kostede dengang godt 6000 kr. Apples tilsvarende 20" lå stadig omkring 10.000 kr mærket.

I januar besluttede Apple sig så endelig for at gøre noget ved det og sænkede priserne til hvad der i danmark til sidst blev til 6500 kr for 20" Cinema Display og 12.000 kr for 23" modellen.

Nu gør Dell det så igen. Dells 20" Ultrasharp 2005FPW er nu nede på 4500 danske kroner og samtidig har firmaet smidt en ny konkurrent på markedet til Apples 23" Cinema Display.

Det drejer sig om Dell Ultrasharp 2405FPW 24" widescreen LCD Flat Panel Monitor. Skærmen er ikke bare en anelse større end Apples mellemste Cinema Display, den er også udstyret med imponerende specifikationer, der får Apples skærm til at ligne noget fra en fjern fortid. Dell kan prale med en lysstyrke på ikke mindre end 500:1, altså næsten det dobbelte af Apples skærm på 270:1. Endnu mere overvældende er kontrasten på 1000:1 der vel næsten vil få et Cinema Diaplay på 400:1, til at se slukket ud ved siden af.

Med 5 indgange, USB2 HUB, 9 typers kortlæser og en refresh rate (Svartid) på bare 12ms, er Dells 2405FPW absolut en værdig modstander, på et marked hvor Apple dog klart er vinder på udseende og finish. Igen bliver Apple dog presset på prisen. Dell 2405FPW koster bare 1000 kr. mere end Apples aluskærm til 12.000 kr.

Hvis man er ligeglad med at 2405FPW ligner alle de andre knirkende plastikskærme, så er der ingen tvivl om at Apple vil tabe et par kunder eller to til Dells nye kæmpeskærm, med mindre der bliver skåret endnu en lille bid af æblet, og prisen igen sættes et lille hak ned. Hvem ved...måske WWDC?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere