I Svendborg er det slut med computere i skolen

Der er sat så få ressourcer af til at løse computerproblemer på sydfynske folkeskoler, at eleverne nærmest må undvære it i undervisningen.

Alle folkeskoler i Svendborg Kommune skriger på it-hjælp, men hjælpen lader til at være langt borte. Så langt at eleverne kan være på vej til at vinke farvel til it i undervisningen.

Efter skolernes overgang til et fælles it-system, KMD Pil, har de alle kæmpet med problemer. I nogle tilfælde i næsten et år. En it-pædagog og underviser på Skt. Michaels skole i Oure fortæller til DR Fyn, at en lærer har brugt en hel time på at få ni elever logget ind på computerne.

Ifølge DR Fyn er problemerne så konstante, at nogle lærere på de 19 folkeskoler er holdt op med at bruge computere i undervisningen i frustration over, at de altid skal have en backup-plan til undervisningen, hvis maskinerne ikke makker ret.

»Det er yderst frustrerende, at man ikke kan regne med, at det vi har planlagt, også lykkes. Men nu har jeg vænnet mig til at have to planer. Enten så bliver det den gamle matematikundervisning med bøger og papir, eller jeg kan være heldig, at vi kan bruge regneark for eksempel,« siger Dorthe Larsen fra Skt. Michaels skole til DR.

Drop alt det andet

Men løsningen af problemerne ligger langt ude i fremtiden.

Svendborg Kommune har kun afsat 1 1/3 årsværk til at tage sig af skolernes it. Og de kræfter bliver i øjeblikket brugt på andre it-problemer end elevernes adgang til systemet.

It-afdelingen har kæmpet med indkøringsproblemer indtil nu. Men de fortsatte problemer med skolernes netværk bliver der først mulighed for at afhjælpe i januar. Børn- og ungeudvalgets formand Lise Lotte Tilsted foreslår, at man kigger nærmere på it-afdelingens prioritering i et forsøg på at afhjælpe skolerne kvaler.

Men det er ikke nok for Enhedslistens byrådsmedlem Jesper Kiel byrådsmedlem.

Han vil have kommunen til at droppe besparelser på området næste år og så skal der findes penge ved at spare på software-licenser ved at satse på Open Source-programmer.

»Det virker til at systemet fra KMD fungerer andre steder, hvis man har båndbredde nok. Det er åbenbart et system, som er meget afhængig af, at der er tilstrækkeligt hul igennem, og det må vi så sørge for. Men jeg tror heller ikke på, at vi kan fortsætte med kun at afsætte det der svarer til lidt over en medarbejder til at servicere de 19 skoler,« forklarer Jesper Kiel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere