Samsung vil erobre Danmark med fem nye telefoner

Den koreanske elektronikgigant satser på at blive tredjestørst i Norden på to år. Men det skal ske med simple telefoner uden prangende funktionalitet.

På verdensplan har Samsung tilkæmpet sig en plads som den tredjestørste mobilleverandør. Men herhjemme er Samsung bedst kendt for mikrobølgeovne, køleskabe og videomaskiner. Det skal der laves om på.

Den koreanske gigant har lanceret fem nye mobil-modeller, som skal sikre at selskabet også bliver tredjestørst her i Norden. Samtidig skal efterårets modeller skyde Samsung forbi Motorola og op på en andenplads på verdensplan.

De fem nye telefoner, der rammer de danske hylder i den kommende måneds tid, er alle henvendt til de private mobilbrugere. Blandt andet har Samsung set stort på udvidet teknologi som Bluetooth, for at skabe driftssikre og brugervenlige telefoner.

»Vi anser ikke Bluetooth-teknologien for at være udbredt nok endnu. Men i løbet af næste år, vil vi være klar med produkter der indeholder Bluetooth. Tror jeg,« sagde Samsungs vicedirektør, Juha Park, på et pressemøde i Frankfurt.

Samsung har også udeladt triband-funktionaliteten, der gør det muligt at benytte netværk i både USA, Europa og Asien, i hovedparten af sine telefoner. Ligesom 3G-telefoner også er fremtidssnak for koncernen.

»Der er to årsager til at vi endnu ikke har lavet en 3G-telefon. Vi venter på at 3G-infrastrukturen er blevet bygget op, og vi venter på at der kommer en såkaldt killer-applikation, der kan adskille 3G fra UMTS,« sagde Juha Park.

»Den umiddelbare fremtid ligger i multimedier. Billeder og audiotelefoni er vigtigt,« fastslog han.

De fem modeller, der skal spille hovedrollen i satsningen, spænder fra helt billige telefoner til relativt dyre modeller.

SGH-E100 er en klap-telefon som skal erstatte den populære SGH-T100. Designet bygger på den tidligere model, men der er tilføjet nye funktioner, eksempelvis MMS, Java, T9 ordbog og bedre farveskærm.

SGH-X100 er en enkel designtelefon der adskiller sig fra sine billige konkurrenter ved at være udstyret med hele 9 megabyte hukommelse, som kan bruges til at installere bl.a. Java spil- og applikationer.

SGH-X600 er den første mobiltelefon med indbygget blitz. Blitzen - der faktisk blot er en lysdiode - er monteret på den drejelig kameralinse. Derudover har modellen også digital zoom, samt muligheden for at ændre kontrast, redigere og indramme billeder. Skærmen har 65.000 farver og en dynamisk hukommelse på 9 megabyte er det muligt at gemme mere end 200 billeder på kameramobiltelefonen.

SGH-E700 (billedet) er Samsungs designmodel med kamera og to farveskærme. Telefonen er en klap-telefon og er - ligesom de øvrige - udstyret med 9 megabyte hukommelse. Blandt de øvrige funktioner kan nævnes GPRS, Java, WAP, SMS, MMS, EMS og infrarød overførsel (irDA). Telefonen har ikke indbygget e-mail klient, men en sådan kan findes på nettet og installeres i telefonens hukommelse.

SGH-P400 er stort set identisk med den hidtidige topmodel SGH-V200, men er udstyret med en drejelig skærm.

Ifølge de seneste tal fra IDC er det stadig overlegne Nokia der regerer. Den finske gigant har en markedsandel på 34,6 pct. På andenpladsen kommer Motorola (13,4 pct.) med Samsung lige i hælene (10,1 pct.). Fjerdepladsen beklædes af Siemens (6,8 pct.) mens Sony Ericsson som sagt er tilbage på femtepladsen (5,7 pct.).




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere