Bedre tider i vente for onlineannoncer

Der er både gode og dårlige nyheder for dotcom'erne i en ny analyse fra Forrester Research af markedet for onlineannoncering.

De gode først. Den samlede digitale markedsføring vil nå op på 21 milliarder dollars i 2006. Og internettet vil stå for i alt 5,4 procent af omsætningen i den samlede on- og offline markedsføring.


Det var de gode nyheder. Nu kommer de dårlige.


AOL/Time Warner, Yahoo og Amazon står allerede for 60 procent af indtægterne på onlineannoncering og deres andel vil vokse i de kommende år. Og som om det ikke var nok, er der yderligere salt i såret til dotcom-firmaerne. De andre websites skal slås om det, der er tilbage af annoncekagen, og det betyder, at mange dotcommer må dreje nøglen om inden markedet stabiliserer sig.


Ifølge undersøgelsen fra Forrester vil omsætningen på onlineannoncer kun stige med 6 procent i 2002 og først virkelig begynde at vokse igen i 2003.


Undersøgelsen peger også på, at det er psykologiske barrierer, der holder virksomhederne tilbage fra at bruge deres markedsføringsbudgetter online. Der gælder andre regler for online markedsføring, end der gør for markedsføring i den fysiske verden. Når virksomheder køber reklameplads i aviser, magasiner og på TV accepterer de, at det er svært at måle reklamens værdi. Men når det kommer til onlineannoncer skal alt være måleligt før virksomhederne acceptere at reklamerne virker.


Det er stadig klikraterne, der er det vigtigste for de virksomheder, der bruger nettet i deres markedsføring. - Jeg har diskuteret det med adskillige virksomheder. Selv om de har lavet mange undersøgelser, der viser at onlineannoncer øger kendskabet til varemærket og øger ønsket om at erhverve varen, svarer virksomhederne - Ja, men vi ønsker at se en direkte sammenhæng med offline salget, udtaler Jim Nail fra Forrester Research.


(Kilde: www.bizreport.com)




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Jobindex Media A/S
    Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere