Beslaglagte computere hober sig op hos politiet

Politiets efterforskere bruger stadig mere tid på at analysere indholdet af beslaglagte computere.

Mængden af beslaglagte computere der lander hos Politiets Nationale IT-Efterforsknings Center (Nitec) er vokset betydeligt i de seneste år. Det skriver Ingeniøren|net. Samtidig er kryptering blevet meget mere udbredt. Konsekvensen er, at politiet har været tvunget til at nedprioritere andre områder.

»Vi er nødt til at bruge vores folk der, hvor der er mest brug for dem. Hvis der eksempelvis sidder én, der er varetægtsfængslet, og vi skal undersøge hans computer, så gør vi det først, for han har krav på ikke at sidde længere end højst nødvendigt. Men når man opprioriterer noget, så nedprioriterer man også noget andet. Det er klart,« siger kriminalinspektør Hans Henrik Jensen, leder af Nitec, til Ingeniøren.

Han fortæller at Nitec skal ansætte mellem 8 og 12 nye medarbejdere i det næste år. Det er efterhånden umuligt at finde flere egnede kandidater på Sjælland, så nu skal afdelingen i Århus udvides.

»Vi ville gerne have mere tid til det fremadrettede arbejde, så vi eksempelvis kunne holde øje med flere chatfora og fildelings-tjenester. Det er ikke sådan, at politiet slet ikke er der i dag, men der er rum til at bruge flere ressourcer på det,« siger Hans Henrik Jensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere