Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Praktikportal svigtes

Virksomhederne benytter ikke Undervisningsministeriets portal praktikpladsen.dk, når de skal finde nye elever. Eleverne og virksomhederne opsøger selv hinanden.

Siden januar 2004 har det været et krav til praktiksøgende elever, at de opretter en profil med deres CV og uddannelsesønsker på praktikpladsen.dk, hvis de vil være aktivt søgende.
Alle virksomheder, der er praktikgodkendt, har mulighed for at finde og annoncere efter elever gennem portalen. Indtil videre har blot ni virksomheder benyttet sig af den mulighed, mens 6932 elever søger praktikplads.

Det skyldes blandt andet, at praktik- og lærepladser i høj grad formidles via mund-til-mund metoden. Virksomhederne og eleverne finder simpelthen selv hinanden uden for nettet.
Det gælder blandt andre Danmarks største entreprenørvirksomhed MTHøjgaard, der hvert år ansætter nogle hundrede elever i for eksempel murer- og tømrerstillinger, samt administrative elev-stillinger inden for blandt andet it.

»Vi får masser af uopfordrede ansøgninger og vi opsøger også selv eleverne, når vi besøger uddannelsessteder og messer,« siger underdirektør i MTHøjgaard, Michael von Bülow, der ikke kender praktikpladsen.dk.

Portalen blev lanceret af Undervisningsministeriet i januar 2003. Formålet er blandt andet at skabe et mere gennemsigtigt praktikpladsmarked, at tiltrække flere praktikopslag og i sidste ende flere praktikpladser. Nye tal fra Undervisningsministeriet viser da også, at der i juni 2004 er indgået cirka seks procent flere uddannelsesaftaler i forhold til samme tidspunkt sidste år.

Antallet af elever i skolepraktik er i samme periode steget til 7.683, ifølge SiD.
Men pr. 1. januar bliver antallet af elever, der kan komme i skolepraktik skåret ned til en årlig tilgang på 1.200. De får SiD til at frygte, at de elever, der ikke kan komme i skolepraktik kommer i klemme, fordi der ikke vil være pladser til dem, der ikke kommer i skolepraktik.

Chefkonsulent i Undervisningsministeriet, Finn Togo, ser gerne, at virksomhederne i højere grad benytter praktikpladsen.dk når de skal finde lærlinge og elever:
»Flere virksomheder bruger portalen til at finde elever blandt profilerne, men de annoncerer ikke selv på praktikpladsen.dk. Vi vil gerne have flere virksomheder til at benytte sig af muligheden for gratis annoncering. Det giver samtidig virksomhederne mulighed for at profilere sig.«

Michael von Bülow vurderer, at det ikke umiddelbart er noget MTHøjgaard har brug for:
»Folk kender os, fordi vi er så stor en virksomhed. Vi annoncerer selv efter elever på vores web-site, og vi har de elever vi skal bruge.«




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere