Intelligent GPS skal forbedre trafiksikkerhed

Fremtidens GPS kan automatisk genkende vejskilte og advare føreren, hvis man nærmer sig en kurve med høj hastighed.

Tyske Bosch Blaupunkt har netop præsenteret sin vision for fremtidens bilnavigationssystemer. I forhold til dagens GPS bliver systemerne langt mere intelligente og kan f.eks. genkende vejskilte via et indbygget kamera i bilen.

Systemet sammenligner skiltets værdi (tilladte hastighed) med de hastighedsinformationer der er på kortet og køretøjets hastighed. Hvis den tilladte hastighed overskrides, kommer systemet med en akustisk og visuel advarsel til føreren.

En anden kommende funktion er den såkaldte kurveadvarsel, hvor navigationssystemet »kigger frem« på ruten. Hvis man nærmer sig en kurve med for høj hastighed forudser systemet, at der kan opstå en farlig situation, hvorefter der gives en advarsel.

Men det indbyggede kamera skal bruges til andet end skiltegenkendelse og kurveadvarsler. Bosch arbejder på videonavigation, hvor der vises en video af vejen på GPS-skærmen. De nødvendige køreinstruktioner vises så med grafik hen over videoen.

Fordelen er, at føreren kan følge trafikken samtidig med, at man modtager instruktion fra GPS-enheden - uden at fjerne opmærksomheden fra vejen.

De nye funktioner skal finde vej til Blaupunkts portable GPS navigationssystemer i løbet af efteråret. Der arbejdes også på kamera- og algoritmefunktioner, der kan advare føreren om for kort afstand til forankørende eller ved alarmerende adfærd fra fodgængere, men disse funktioner kommer først på et senere tidspunkt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere