E-læring en succes i Jylland

På det midtjyske uddannelsescenter EUC MIDT har man gennem de seneste to år arbejdet med virtuel klasseundervisning - resultaterne er så gode, at EUC MIDT nu opfordrer andre til at følge efter.

Det midtjyske uddannelsescenter EUC MIDT har gennem de seneste to år arbejdet med virtuel klasseundervisning som erstatning for traditionel klasseundervisning og selvstudier. Det giver gode resultater, og derfor opfordrer ledelsen nu andre uddannelsesinstitutioner til at tage ved lære af erfaringerne.

De positive resultater knytter sig primært til virtuel klasseundervisning. Man har kunnet konstatere, at eleverne får langt større udbytte af at mødes i et virtuelt fællesskab end ved selv at arbejde med stoffet i et traditionelt e-læringsforløb.

»Det vigtige er, at denne undervisningsform giver mulighed for at lave kollektive forløb - det er det, der er fordelen,« siger salgschef Heidi Elisabeth Purup fra EUC MIDT til ComON.

Ved hjælp af software fra det danske firma Viscon oplever eleverne et skærmbillede, der fungerer som en virtuel tavle og giver mulighed for at se lærerens powerpoint-præsentationer. Når alle er udstyret med et headset, kan eleverne række hånden op og stille spørgsmål eller kommentere undervisningen, og dialogen er - ganske som i traditionel klasseundervisning - til gavn for alle.

E-konferencen er en udfordring
E-konferencen stiller naturligvis en række krav til både eleverne og underviseren. For det første kræver den disciplin, og desuden kræver den en vis fortrolighed med it-mediet. Heidi Elisabeth Purup fortæller til ComON, at det er en forudsætning for successen, at EUC MIDT har lagt ud med en målgruppe, der i forvejen er fortrolige med it.

EUC MIDT har således foreløbig afprøvet undervisningsformen på kurset "Netværk - grundlæggende", der efteruddanner medarbejdere fra it-afdelinger i private og offentlige virksomheder.

Det er endnu ikke besluttet, i hvilket omfang e-konferencen skal indføres som undervisningsform.

»Det er vores målsætning, at 25 procent af undervisningen på vores erhvervsuddanelser skal være en eller anden grad af e-læring. E-konferencen skal føjes til den eksisterende vifte af pædagogiske muligheder, og alt afhængig af opgavens art skal vi finde de værktøjer, der er bedst,« siger Heidi Elisabeth Purup til ComON.

EUC MIDT er med sine 270 medarbejdere fordelt på uddannelsesstederne Viborg, Bjerringbro, Skive og Ulfborg et af Danmarks største efteruddannelsessteder. Centret efteruddanner cirka 20.000
personer om året inden for områder som HR og it.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere