Artikel top billede

Dansk sikkerhedsfirma udsat for DNS-angreb

Danske Secunia er blevet offer for et DNS-angreb. Det har ramt alle brugere af firmaets PSI-software.

Det danske it-sikkerhedsfirma Secunia blev natten mellem onsdag og torsdag udsat for et DNS-angreb. Hackere har omdirigeret selskabets internet-adresse secunia.com til en fremmed server og det betød, at alle brugere som forsøgte at komme ind på Secunias hjemmeside landede på hackernes side.

DNS-angrebet startede kl. 00.40 og varede i omkring en time og 10 minutter. I skrivende stund er hjemmesiden igen tilgængelig på den normale adresse, men der kan gå op til 24 timer før alle udbydere har opdateret deres DNS-cache.

Fra undertegnedes computer er det således fortsat ikke muligt at komme ind på secunia.com.

Det danske firma har udviklet den meget populære Personal Software Inspector (PSI), som søger efter kendte sikkerhedshuller på computeren. Men PSI har også brug for en online-forbindelse til Secunias server og derfor har DNS-angrebet også ramt alle PSI-brugere.

PSI forsøger ved opstart at kontakte psi.secunia.com – og hvis det ikke er muligt at komme ind på adressen, lukker programmet ned.

DNS-angrebet betyder dermed, at nogle brugere ikke kan anvende PSI i op til 24 timer.

ComON har talt med Secunia-medstifter Thomas Kristensen, som fortæller at man i øjeblikket er ved at undersøge de nærmere detaljer omkring angrebet.

”Vi er stadig i gang med efterforskningen og afventer resultatet af de tekniske undersøgelser. Så det er for tidligt at udtale os om detaljerne. Men det vigtige er, at vores systemer ikke har været kompromitterede på noget tidspunkt. Hackerne har ændret DNS-oplysninger, men de har ikke været inde hos os,” siger Thomas Kristensen.

Han kan ikke sige, om angrebet er rettet specifikt mod Secunia eller om det danske firma er røget med som offer i et større internet-angreb ved en tilfældighed.

Hos Internet Storm Center findes en længere beskrivelse af DNS-angrebet mod Secunia.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere