Nu har HP også udviklet en skolecomputer

Nu er Hewlett Packard også klar med en lille og let computer til skolemarkedet.

Pc-producenterne står nærmest i kø for at kaste sig over et helt nyt markedssegment; billige minicomputere til skoleelever. Projektet One Laptop Per Child (OLPC) lancerede sin meget omtalte XO-computer sidste år, og den fik hurtigt følgeskab af Classmate fra Intel og Eee-pc fra Asus.

Nu forsøger verdens største pc-producent HP også at komme ind på dette marked med en minicomputer specifikt til skolebrug. I modsætning til XO-computeren er HP's nye model ikke direkte rettet mod u-lande, men den er billigere og mere robust end de fleste bærbare computere.

Den lille computer vejer lidt over et kilo og måler 25,5 x 16,5 centimeter. Den er udstyret med en 8,9-tommers skærm, 120 GB harddisk (eller 4 GB SSD), 512 MB - 2 GB arbejdshukommelse, Via C7-M processor, Bluetooth og WLAN.

HP 2130 Mini Note-PC, som den nye model kaldes, har ikke noget optisk drev, men en Ethernet-port, SD-kortindgang og to USB-porte. Der kan vælges mellem Linux og Vista som styresystem.

Prisen bliver mellem 499 og 749 dollar afhængig af computerens konfiguration. Den kommer på markedet senere på måneden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere