Teleselskaber stævner Klagenævn

Samarbejdsgruppen af Alternative Teleoperatører, SAT, har i dag stævnet Teleklagenævnet for en afgørelse, der bremser operatørernes adgang til TDC's rå kobber.

IT- og Telestyrelsen afgjorde i januar, at alle danske teleoperatører fra 1. januar 2006 skulle have lige adgang til TDC's kobbernet. Men efter at TDC i maj måned klagede over afgørelsen til Teleklagenævnet, besluttede nævnet at suspendere Telestyrelsens afgørelse, mens TDC-klagen behandles. Derfor stævner Tele2 nu Teleklagenævnet på vegne af Samarbejdsgruppen af Alternative Teleoperatører, SAT.

»Vi mener ikke, at den beslutning, der er truffet, er den rigtige, og at det skøn, der ligger fra den offentlige myndighed, er korrekt. Derfor har vi valgt at stævne dem, og det er jo desværre den eneste måde, vi har at reagere på. Det er ikke, fordi vi synes, det er specielt morsomt at skulle stævne Teleklagenævnet, men de giver os ikke noget alternativ,« siger Christian Holm Christensen fra SAT-gruppen til ComON.

IT- og Telestyrelsens beslutning om at give de alternative teleoperatører adgang til det rå kobber og skabe større konkurrence på det danske telemarked har været længe undervejs. Og SAT mener, det er kritisablet, at Teleklagenævnet nu tilsidesætter tre års analyser, alene fordi TDC står til at tabe penge på afgørelsen.

»Teleklagenævnet siger i deres brev, at udsættelsen blandt andet kommer på baggrund af TDC's høringssvar om, at det vil koste nogle penge for TDC. Og ja, selvfølgelig vil det koste TDC penge. Hvis man har stort set 100 procent af et marked, og der bliver indført konkurrence, så vil man flytte nogle markedsandele, og så vil TDC tabe penge, men vi mener jo blot, at man har indført konkurrence på markedet som man skulle - og omvendt kan man sige, at vi som den alternative branche har investeret mange mange milliarder i at enable centraler og netærk for at kunne konkurrere, og hvis vi bliver blokeret i det, så har vi også tabt mange penge,« Christian Holm Christensen.

SAT regner under alle omstændigheder med at få adgang til TDC's net i løbet af 2007, og når man tager domstolenenes sagsbehandlingstid i betragtning er det derfor ikke sikkert at stævning vil fremskynde processen. Det har dog været vigtigt for SAT at sende et signal i den konkrete sag, selv om det ikke er sikkert, at en sag ved domstolene vil få praktisk betydning.

»Vi mener, vi har en god juridisk sag, men vi er godt klar over, at det her ikke løser vores problem i sig selv, men vi føler, at det her er så principielt, at vi simpelthen bliver nødt til at gøre noget nu, og det er derfor, at vi har udtaget stævningen,« siger Christian Holm Christensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere