Skal erstatte defekt kamera købt i 2001

Itbutikkens tidligere ejer anklager klagenævn for at bruge regler de ikke selv forstår. Han er blevet dømt til at tilbagebetale pengene for et kamera, der holdt op med at fungere - efter 4½ år.

Den tidligere indehaver af Itbutikken, Peter Sunesen fra Viborg kritiserer det danske Forbrugerklagenævn for at have fejlfortolket norsk lovgivning. Hans kritik kommer efter, at nævnet tidligere i år har pålagt Peter Sunesens nuværende selskab, PVHS at følge norske regler og tilbagebetale købsprisen for et defekt digitalkamera solgt til en norsk kunde tilbage i 2001.

Fire og et halvt år efter købet klagede kunde over at kameraet ikke længere vil tænde og hævdede, at han havde fem års reklamationsret.

Men kunden kan ikke forvente, at et kamera købt i 2001 kan holde meget mere end nogle få år, siger Peter Sunesen, der hævder at fem-årsreglen slet ikke gælder for så gamle kameraer.

»Forbrugerklagenævnet læser de norske regler forkert og tager ikke hensyn til hvorvidt et kamera kan holde i så lang tid,« siger Peter Sunesen, der fastslår, at han ikke vil tage hensyn til den danske afgørelse.

Kritikken bliver afvist af fuldmægtig Henrik Lundgaard Sendemark i Forbrugerstyrelsen, der forklarer, at udenlandske kunder ifølge internationale retskonventioner kan kræve at en dansk retsinstans følger norske regler. Han fremhæver, at det danske nævn har fået hjælp fra det norske Forbruker Europa og støtter sig til en dom fra norske Høyesteret som fastslår, at der er fem års levetid for forbrugerelektronik.

»Den norske højesteretsdom siger, at det afgørende er, hvilken holdbarhed forbrugeren har forventet,« siger Henrik Lundgaard Sedenmark.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere