54.000 kroner for to dages mobil-brug

En dansker modtog en regning på 54.487 kroner, fordi telefonen slog over på et andet netværk i Sverige. Teleankenævnet har nu afgjort, at forbruget skal afregnes til dansk pris, da teleselskabet ikke informerede kunden ordentligt.

Det kan blive en dyr fornøjelse at bruge sin telefon til dataoverførsel i udlandet, hvis man ikke er opmærksom på hvilket net, mobiltelefonen bruger. Det måtte en dansk studerende sande, da teleselskabet 3 præsenterede ham for en mobilregning på 54.487 kroner.

Forbrugeren skulle studere i Stockholm og oprettede derfor et abonnement hos 3, hvor prisen for brug af mobiltelefonen var ens, uanset om han brugte den i Danmark eller Sverige. Få måneder senere blev abonnementet spærret af teleselskabet, da regningen havde hobet sig op på 54.487 kroner. Knap 54.000 kroner var blevet brugt i løbet af blot to dage.

Kunden klagede herefter til 3, som fastholdt regningens beløb, da de mente, at de allerede havde informeret ham om, at det er eget ansvar at holde øje med, om mobilen skifter netværk og roamer til et andet udenlandsk af slagsen.

»Denne sag viser med al tydelighed, at regningen kan blive uhyre høj, når mobilen roamer, det vil sige bruger et udenlandsk teleselskab til at ringe hjem. Bare en tur op af Strandvejen kan blive en dyr fornøjelse, hvis telefonen hopper på svensk netværk. Derfor er det vigtigt, at man i mobiltelefonens display holder øje med netværket«, siger Forbrugerrådets jurist, Anette Høyrup, i en pressemeddelelse.

Sagen er nu blevet behandlet af Teleankenævnet, som har valgt at give forbrugeren delvis medhold. Det betyder, at mobilforbruget skal betales, men til dansk pris i stedet for de 54.487 kroner. Teleankenævnets begrundelse er, at regningens størrelse er helt urimelig stor, og at selskabet burde have oplyst forbrugeren om udenlandspriser og roaming, da han kontaktede dem og ikke kun henvise til abonnementsvilkårene.

»I den konkrete sag var beløbet så ekstremt højt, at teleselskabet blev ansvarlig for, at de ikke har givet tilstrækkelig klar information om, at forbrugeren kunne risikere, at telefonen hoppede på et andet net. Hvis der er nogen som helst tvivl om prisen, inden man rejser ud, skal man sørge for at få informationen klar og tydeligt på skrift. Så risikerer man ikke at få enorme regninger som denne«, siger Anette Høyrup.

Afgørelsen understreger, at teleselskabet skal give grundig skriftlig information, når telefonregningen potentielt kan blive meget høj.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere