Intel fanget i bestikkelsesstorm

Intel er blevet idømt 120 millioner kroner i bøde af de sydkoreanske konkurrencemyndigheder for at bestikke elektronikproducenter. I Europa venter en lignende sag, der kan koste Intel milliarder.

Intel skal betale 26 milliarder won - det vil sige 120 millioner danske kroner - for konkurrenceforvridende forretningsmetoder, hvor rabatter er blevet benyttet som bestikkelse. Det skriver Computer Sweden.

De sydkoreanske konkurrencemyndigheder har fundet Intel skyldig i at have tilbudt rabatter til Samsung Electronics og Trigem Computer, hvis de lovede at fryse chipkonkurrenten AMD ude.

Myndighederne har kun offentliggjort en sammenfatning af sine efterforskninger, men hele rapporten forventes at blive publiceret inden for de næste to måneder. Herefter har Intel 30 dage til at appellere.

Ifølge The Register har en af chipgigantens jurister udtalt, at Intel er meget skuffede over dommen, og at de sydkoreanske myndigheder ikke i fuld udstrækning har taget hensyn til de beviser, som firmaet selv har frembragt.

Sagen placerer Intel i en ren storm af bestikkelsesbeskyldninger. For blot en uge siden kunne Financial Times Deutschland berette, at EU-kommissionen vil kræve op til 2,6 milliarder euro - det vil sige 19,4 milliarder kroner - fra chipproducenten som bøde for ulovlige og konkurrenceforvridende forretningsmetoder.

I dette tilfælde drejer det sig ligeledes om bestikkelse, der skulle få producenterne til at vælge Intel-chips frem for AMD. Intel skulle ydermere have betalt firmaer for at forsinke eller droppe lanceringen af produkter med AMD-chips.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere