Nu er der gratis internet i S-togene

Husk altid din mobil eller netbook når du pendler.

De første passagerer har opdaget det: nu kan man koble sig på trådløst internet i S-togene via pc eller mobiltelefon med WiFi - uden at skulle betale for det.

”Vi ved, at vores mange daglige pendlere bl.a. vil sætte stor pris på at kunne arbejde på vej til og fra arbejde og møder eller benytte tiden i toget til at læse nyheder eller mails,” siger DSB S-togs salgsdirektør Niklas Marschall.

Internetløsningen i S-toget har en hastighed, der kan sammenlignes med WiFi hotspots på for eksempel kaffebarer, hoteller og tankstationer. Kunderne på det enkelte tog deler en fælles forbindelse ”ud af toget”, og hastigheden vil variere afhængig af, hvor mange der deler forbindelsen samtidig. Hastigheden kan også påvirkes af, hvor på strækningerne det enkelte tog befinder sig, og om flere tog er i nærheden af hinanden.

Der er nu installeret trådløst internet i ca. 100 S-tog, og om et par uger vil der være internet i alle S-tog.

Aftalen har en værdi af over kr. 300 mio. gennem aftaleperioden.Prisen for det gratis net er lokale annoncer for for eksempel den lokale sydhavnsbodega og charcutteriet i Rungsted.

Det er firmaet Gratis Danmark, der leverer Wimax løsningen fra Butler Networks.

"Med 90 millioner passagerer giver det for første gang virkelig mening, at målrette annoncer lokalt. Vi har GPS'er i togene, der viser hvor de er, og hvor de er på vej hen," sagde direktør i Gratis Danmark Camilla Banja til ComON da aftalen blev indgået i foråret.

Til næste år kommer der også tv-skærme i togene. På tv-kanalen bliver kommercielt indhold kombineret med realtids rejseinformation og Nyheder.

"Tv-skærmene er den helt store indtægtskilde. Vi skal have en indtjening på 16 millioner kroner om året for, at det løber rundt," sagde Camilla Banja i foråret.

Gratis Danmark er en del af virksomheden NoPayNet, som er startet af Camilla Banja. For fem år siden boede hun på en katamaran i Helsingør og ville have trådløst net. Men det var temmeligt vanskeligt. Derfor skabte hun et annoncefinansieret havnenet i Helsingør. Det koncept kulminerer nu med S-togsaftalen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere