Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

TDC: Konkurrenter har det bedre i Danmark end i Sverige

TDC's danske konkurrenter har bedre vilkår end Telias konkurrenter har det i Sverige. Sådan lyder den seneste udmelding fra TDC i slagsmålet om forholdene for bredbåndsleverandører i de to lande.

TDC og konkurrenten Tele2 fortsætter katteslagsmålet omkring hvorvidt vilkårene for TDC's danske konkurrenter er bedre end dårligere end de tilsvarende vilkår for Telias svenske konkurrenter.

I oktober røg TDC i åbent slagsmål med teleanalytikeren Torben Rune omkring priserne på bredbånd i Danmark og Sverige. Onsdag kom IT- og Telestyrelsen med en sammenligning af de to landes bredbåndsmarkeder. Rapporten konkluderede at TDC's engrospriser over for konkurrenterne ikke var en del af årsagen til at slutbrugerpriserne i Danmark er væsentligt højere end i Sverige.

Det fik TDC-direktør Kim Frimer til at opfordre konkurrenterne til "at stoppe deres klynkeri" over de danske forhold. Tele2's direktør Thomas Nistrup mente ikke at selskabet klynker, men at der reelt er tale om urimeligt høje priser, når TDC-konkurrenterne skal betale mellem 2500 og 3200 kroner for oprettelsen af en såkaldt Bit Stream Access-forbindelse. Det betyder, ifølge Thomas Nistrup, at Tele2 ikke tjener noget på nye kunder i det første år. Hele fortjenesten går til TDC til betaling for oprettelsen.

Men ifølge Kim Frimer skal konkurrenterne ikke have store forventninger til bundlinjen, når man blot videresælger TDC's produkt.

»Hvis man vil sælge bredbånd på det danske marked og ikke selv ønsker at investere i infrastruktur, men i stedet vil videresælge vores produkter, så kan man ikke forvente at tjene så meget på det. Man har trods alt heller ikke haft så mange penge op af lommerne. Men hvis man selv ønsker at investere i infrastuktur og kun vil leje de rå kobberledninger hos os, så har man langt bedre muligheder for at tjene penge i Danmark end i Sverige. Det er det, vi har fået IT- og Telestyrelsens ord for,« siger Kim Frimer og fortsætter:

»I øvrigt gør Tele2 her opmærksom på et punkt, hvor TDC entydigt er hårdere reguleret, end Telia er i Sverige. De priser, Tele2 nu bringer ind i diskussionen, er for produktet Bit Stream Access. Det kræver IT- og Telestyrelsen, at vi tilbyder vores konkurrenter, uanset om de vil videresælge det til private eller erhvervskunder. I Sverige tillader Telia kun, at deres konkurrenter videresælger det til erhvervskunder. Der er ingen tvivl om, at vores konkurrenter også på dette punkt har bedre muligheder i Danmark, end de ville have i Sverige,« fastslår Kim Frimer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere