Intel halverer prisen for fire-kerne-processor

Intels billigste processor med fire kerner kan nu købes for mindre end 2.000 kroner.

Chipfirmaet Intel har sænket priserne for flere af sine produkter. Den langsomste processor med fire kerner, Q6600, har fået sin pris halveret og kan nu fås for 266 dollar eller under 2.000 kroner i Danmark. Det er første gang, en fire-kerne-processor kan købes til så lav en pris.

Men der mangler stadig programmer, som kan udnytte de fire kerner. Selv dual-core-processorer bliver ikke udnyttet optimalt med den aktuelle software-generation.

For almindelige pc-brugere kan Intels E6750 eller E6550 Core 2 Duo processorer til 163 dollar derfor være et bedre valg.

Prisnedsættelsen på Q6600 og andre modeller kommer kun en uge efter Intels lancering af flere nye desktop-modeller, herunder flagskibet Extreme QX6850 med 3 GHz og 1,333 MHz frontside bus (FSB) til 999 dollar.

Efter den seneste runde med prisnedsættelser er det bestemt ikke blevet lettere at forstå Intels officielle prisliste. Flere modeller har næsten samme taktfrekvens, som QX6850 og QX6800 med 3 GHz og 2,93 GHz, men forskellen ligger i FSB'en, som er henholdsvis 1,333 MHz og 1,066 MHz.

Og prispolitikken er direkte ulogisk, når man ser på QX6700, den mindste Extreme-processor med 2,66 GHz, der koster 999 dollar. Men Q6600 har næsten samme taktfrekvens (2,4 GHz) og den koster altså nu 266 dollar. Den eneste forskel er, at multiplikatoren i QX6700 kan indstilles frit. Men der er nok ikke mange, som vil betale den firedobbelte pris for den lille detalje.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere