Er Apple verdens dårligste computerproducent?

Indicierne på en veritabel massedød af Apples TimeCapsule bliver flere og flere. Det er blot det seneste i en lang række af defekte Apple-produkter.

Apple er berygtet for at designet af deres produkter tager så meget overhånd, at holdbarheden er elendig. I går anerkendte Apple efter længere tids raseri fra kunderne, at Snow Leopard indeholder en fejl, der er så kritisk, at den sletter alt på computeren. Det behøver dog ikke, at være et problem, hvis kunderne har husket at tage backup med Apples TimeCapsule.

Eller hvad?

En del tyder på, at Apples TimeCapsule er så elendigt konstrueret, at den selvdestruerer omkring 17-18 måneder, efter den er købt. Det vil sige, at alle filer man troede lå sikkert på en ekstern harddisk, forsvinder. TimeCapsule går nemlig simpelthen i stykker.

Masseudryddelsen af Apples backupsystem TimeCapsule er nu så udbredt, at der er oprettet "The TimeCapsule Memorial Register". Her kan sørgende Apple kunder, der har mistet deres billeder, dokumenter, film og alle andre filer, gå for at registrere deres tab.

Indtil videre er 241 faldne TimeCapsules registreret med serienummer og dato for køb og død. Gennemsnitslevetiden for de 241 TimeCapsules, der koster fra 2.000 kroner, er 16 måneder og 29 dage. Men den virtuelle kirkegård viser formentlig kun toppen af isbjerget.

I godt en måned har mange Macfora været fyldt med folk, der pludselig har mistet deres TimeCapsule. Det besynderlige er, at det er sket nogenlunde samtidig. En TimeCapsule består af en harddisk på mellem 500GB-2TB og en trådløs router.

Apple har endnu ikke erkendt problemet. De afviser, at der skulle være tale om et generelt mønster, og mener i stedet, at kunderne enten har været uheldige eller for voldsomme. Apple er kendt for at udnytte den regel i reklamationsretten, der betyder, at kunden efter seks måneder skal bevise, at der er tale om en fabrikationsfejl.

Det er ikke første gang, Apple har afvist, at de skulle være den direkte årsag til afmagt og frustration hos deres kunder.

Selv om det i årevis har været almindelig kendt, at Apples design-ikon, den hvide Macbook, har en fejl, der gør at kabinettet flækker i nederste højre hjørne, så tog det flere år, før Apple erkendte problemet. Først i april i år blev et memo sendt rundt til supportmedarbejderne om, at Macbooks med fejlen skulle erstattes, uanset om garantien var udløbet. Medarbejderne skal dog først undersøge, om fejlen nu også er Apples.

Nogenlunde ligeså lang tid skulle der gå, før en afgørelse ved den danske Forbrugerklagenævn i 2007 tvang Apple til at anerkende en fejl i deres iBook G4. Fejlen betød at skærmen gik i sort efter et år. Apple afviste alle klager, og først efter en ankeafgørelse af Forbrugerklagenævnets afgørelse pålagde Apple at erstatte alle iBooks med fejlen, makkede Apple ret. På det tidspunkt var computeren gået ud af produktion. Allerede efter Forbrugerstyrelsens første afgørelse erstattede Apple dog iBooks i Danmark. Men kun hvis de forsmåede kunder indviligede i at få mundkurv på. Resten af verden skulle nødigt få nys om den danske afgørelse.

Der har været en lang række andre problemer med Apples produkter. Den første iPod Nano revnede, iPhonen kan eksplodere, flere forskellige problemer er rapporteret med iMac, Apples musikstreamingsystem AirTunes går ofte i stykker, når iTunes opdateres, MacBook Air revner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere