Arbejdsgivere støtter medarbejdernes videreuddannelse

12 nye studerende starter til september på diplom- og masteruddannelsen i software-konstruktion på Aalborg Universitet. De studerende er folk fra it-branchen, og to virksomheder investerer både tid og penge i medarbejdernes efteruddannelse.

Når de nye studerende på diplom- og masteruddannelsen i software-konstruktion starter til september, sker det for en dels vedkommende med støtte fra deres arbejdsgivere. Logimatic A/S og Nykredit A/S samarbejder med Aalborg Universitet for at give deres medarbejdere mulighed for at videreuddanne sig.

Fælles for de to uddannelser er, at det kræves, at de studerende har mindst to års erhvervserfaring. Diplomuddannelsen er for folk med en kort videregående uddannelse, mens masteruddannelsen er for dem, der har en mellemlang eller lang videregående uddannelse.

»Der er ingen tvivl om, at inden for vores branche er vi nødt til at uddanne os. For mig handler det om interessen for at lære noget nyt, men jeg gør det også for at stille mig selv bedre - både her i virksomheden og på arbejdsmarkedet generelt,« siger Anette Wulff Sørensen, der er service- og supportmanager ved Logimatic Software A/S i Aalborg.

Hun er uddannet datamatiker, og sammen med to kolleger begynder hun på diplomuddannelsen til september.

»Jeg satser på at tage diplomuddannelsen på tre år. Og også gerne masteren derefter. Men uddannelsen er betydeligt mere tilgængelig for it-folk, der allerede er tilknyttet arbejdsmarkedet, fordi universitetet giver os mulighed for at fordele den over seks år. Vi har jo meget travlt nogle gange, og hvis vi får store opgaver ind i virksomheden, har vi mulighed for at holde pause i uddannelsen et halvt år og så fortsætte bagefter,« siger Annette Wulff Sørensen.

Også på den nye masteruddannelse er der en gruppe kolleger, der følges ad. De kommer fra Koncernudvikling og IT i Nykredit A/S, hvor organisationschef Helle Fisker Henriksen regner med, at virksomheden rigeligt får sin investering i videreuddannelse tilbage igen.

»Vi får nogle af impulserne fra den teoretiske verden ind i huset, så vi kan binde dem til vores projekter i virksomheden. Vi sender også nogle gange medarbejderne på 2-4 dages kurser, men det giver som regel kun inspiration. Medarbejdere, der deltager i lange forløb kan koble uddannelsen med det projektarbejde, de har i virksomheden,« siger Helle Fisker Henriksen, der mener, at det er en fordel, at der er flere fra Nykredit, der tager den samme uddannelse.

Uddannelserne er ikke tilrettelagt som halvtidsstudier, men som »tredjedelstidsstudier«, fordi det er mere realistisk for folk, der er i arbejde. Samtidig kræver studierne i den form, at medarbejderne har en halv fridag om ugen.

»At der er brug for en halv fridag, skyldes at uddannelserne er knyttet til allerede eksisterende dagskurser, men konceptet er fleksibelt og kan tilpasses virksomhederne,« siger studieleder Kristian G. Olesen fra Aalborg Universitet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere