PBS-koks forstyrrede cBrain-notering

Et kommunikationsbrist mellem it-firmaet cBrain og PBS medførte i går, at det ikke var muligt at gennemføre cBrains netbaserede aktiesalg som planlagt.

Flere købere blev afvist, da det lille danske softwarehus cBrain i går gennemførte et aktiesalg for 10 millioner kroner på sin hjemmeside. Baggrunden var, at PBS havde sat en begrænsning på handlerne uden at oplyse det til cBrain.

»PBS havde fortalt os, at beløbs-grænsen for betalingerne var sat til en million kroner, men siden måtte vi erfare, at PBS i virkeligheden havde sat den begrænsning, at de afviste alle betalinger over 100.000 kroner,« siger Per Tejs Knudsen til ComON.

CBrain havde selv sat en grænse på 500.000 kroner per handel, og selskabet havde også kørt adskillige tests på handler op til dette beløb - men da starten gik, fungerede systemet desværre ikke som planlagt.

Per Tejs Knudsen fortæller, at fejlen blev opdaget inden for et kvarter, og at cBrain derfor gik ind og ændrede softwaren, så systemet kun gav mulighed for at tegne aktier for beløb op til 100.000 kroner.

CBrain er det første danske selskab, der har gennemført en børsnotering via sin hjemmeside, men nu hvor cBrain har banet vejen, er der mulighed for, at andre mindre selskaber vil følge trop. Derfor er det også uheldigt, hvis PBS viser sig en være en sten på vejen for de håbefulde iværksættere.

Per Tejs Knudsen mener dog ikke, at lignende problemer vil opstå, næste gang der er en notering.

»Når man går ind og laver sådan noget, så skulle det da være mærkeligt, om der ikke var en skønhedsfejl, men næste gang der er en notering, tror jeg ikke vi vil opleve den slags problemer. Det er udelukkende et spørgsmål om, at PBS undlader at sætte begrænsninger på beløbsstørrelsen i fremtiden,« siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere