Artikel top billede

Derfor gik de store partier glip af konge-domæner

En advokat og udenlandske studerende er skyld i, at Venstre og Socialdemokraterne ikke ejer domænerne www.v.dk og www.s.dk.

"Ungdomsboliger i Danmark" er den tekst, der møder dig, hvis du går ind på domænet www.s.dk.

Og skriver du www.v.dk, ryger du ind på hjemmesiden hos advokatfirmaet Tommy V. Christiansen. 

Web-adresserne ville ellers have været rigtigt gode for partierne Venstre og Socialdemokraterne.

Det fortæller marketingskonsulent, Jesper Riber fra it-firmaet Scannet.

"90 procent af alle besøg på hjemmesider kommer fra Google. Men ved partier og store firmaer taster folk ofte url'en ind, da disse partier eller virksomheder ofte markedsfører sig via offline-reklamer i medier som tv, radio og aviser," siger han.

Jesper Riber forklarer, at de korte domæner er lette at huske og taste ind og derfor giver lettere og hurtigere adgang til disse sider.

Og så er domænerne tilmed et godt redskab til at få bedre placeringer ved søgninger, hvor en kort url giver en fordel, oplyser marketingskonsulenten.

Derfor handles domæner bestående af kun et bogstav også til priser fra 50.000 kroner til flere hundredtusinder kroner, forklarer Jesper Riber.

S har ikke råd

Socialdemokraternes webredaktør, Benjamin Rud Elberth, ville meget gerne have fingre i domænet s.dk, da det unægteligt ville være lettere for besøgende at taste det ind i adresselinjen end www.socialdemokraterne.dk.

Men han har faktisk aldrig spurgt på en pris for domænet, fortæller han.

"Dem, der ejer s.dk og lignende domæner, er helt sikkert klar over, hvad de er værd," siger Benjamin Rud Elberth, der forklarer, at Socialdemokraternes budget ganske enkelt ikke er til den slags indkøb.

Han forklarer, at også andre domæner potentielt ville være interessante. Og op til valget har partiet da også købt domænet nyregering.nu samt diverse domæner med partiet slogans.

"Og så sikrer vi selvfølgelig domæner, der ligger omkring navnet Helle Thorning-Schmidt, det vil sige thorning-schmidt.dk, hellethorning.dk og så videre," siger webredaktøren, der fortæller, at partiet efterhånden ejer en hel del domæner.

V fik et nej

Hos Venstre forklarer partisekretær Jens Skibber Rasmussen, at partiet gerne ville have fingre i domænet v.dk.

"Jeg har været i kontakt med ejeren af domænet, men han var ikke interesseret i at skille sig af med det. Sådan er det," siger partisekretæren.

Jens Skibber Rasmussen forklarer, at også Venstre altid nøje overvejer, hvilke domæner partiet med fordel kan kaste sig over. 

Advokat Tommy V. Christiansen, der tidligere har været genstand for politisk debat, står som registrant af v.dk-domænet.

Hos advokatfirmaet af samme navn fortæller administrationschef Steffen Varisbøl Schiøtt, at firmaet ikke har mærket en stor effekt på antallet af besøgende via domænet v.dk i dagene efter valgets udskrivelse.

"Vi kan endnu ikke måle, at udskrivelse af valget har haft indflydelse på trafiktallet på vores hjemmeside," siger Steffen Varisbøl Schiøtt.

Administrationschefen forklarer, at domænet i sin tid blev købt, fordi stifteren af advokatfirmaet hedder Tommy V. Christiansen. 

Udenlandske studerende jagter bolig

Hos Dan Ejendomme AS, der ejer domænet www.s.dk, mener man heller ikke, at der er ikke belæg for at konkludere, at der er mere trafik på domænet, siden valget blev udskrevet.

"Der næsten ingen aktivitet på domænet, og vi reklamerer da heller ikke for det - det bliver kun brugt til mail," siger it-systemadministrator og souschef Michael Westergaard fra Dan Ejedomme AS.

Han oplyser, at grunden til, at domænet i sin tid blev købt, er, at mange brugere af hjemmesiden er udenlandske kollegiesøgende, der har sværere ved at skrive url'en www.ungdomsboliger.dk end blot s.dk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere