Artikel top billede

Det skal være nemmere at lande offentlige it-ordrer

De nuværende it-udbudsregler er alt for bøvlede for små og mellemstore virksomheder.

EU-udbudsreglerne for at byde ind på offentlige it-projekter har længe været en dyr, bøvlet og juridisk jungle at kaste sig ud i, hvad enten man er en lille, mellemstor eller sågar stor dansk it-virksomhed.

Derfor vil politikerne på Christiansborg have ændret reglerne både nationalt og på EU-niveau, når Danmark sætter sig i formandsstolen for EU om et lille halvt års tid.

Det fortæller Venstres it-ordfører, Michael Aastrup Jensen, til Computerworld, efter et møde mellem it-industrien og politikere fra begge fløje på Christiansborg i går.

"Jeg vil sørge for, at alle de indspark, vi fik fra it-branchen i går, bliver samlet sammen til et whitepaper. På den måde har vi noget at arbejde videre på," siger Michael Aastrup Jensen.

Skal klagenævnet fjernes?

Konkret fremhæver Michael Aastrup Jensen, at Klagenævnet for Udbud skal kigges efter i sømmene som noget af de første.

"På nuværende tidspunkt er det alt for nemt at klage, og det er nærmest standardreaktionen, at nogen klager over udbuddene, hvilket forsinker beslutningsprocesserne," fortæller Venstre-politikeren.

Han vil dog ikke gå så vidt som at love, at klagenævnet bliver sløjfet fremover.

"Jeg hørte ikke en eneste, der gerne ville beholde Klagenævnet for Udbud. Men vi skal nøje overveje, om et klagenævn er den rigtige løsning," forklarer Michael Aastrup Jensen.

Bagatelgrænsen skal forhøjes

Samtidig vil politikerne også have forhøjet bagatelgrænsen for, hvornår et it-projekt skal i udbud.

På nuværende tidspunkt ligger grænsen på knap en million kroner for statslige it-udbud, mens grænsen er på 1,4 millioner kroner ude i kommunerne.

"Når der skal udarbejdes en løsning til 1,8 millioner kroner, virker det nærmest absurd, at 32 forskellige selskaber skal opfylde omfattende standardkrav for overhovedet at komme i betragtning til at få opgaven. Det skal vi også have kigget på," lyder det fra Michael Aastrup Jensen.

Han indskyder samtidig, at virksomheder fremover næppe skal tvinges til at udfylde "flere tusinde" kriterier, der kræver dyr advokat- og konsulentbistand, når de sender deres tilbud ind til offentlige myndigheder.

Michael Aastrup Jensen oplyser, at forslagene fra Dansk IT og IT-Branchen også fik positive ord med på vejen fra den røde blok, så der er åbnet mulighed for et nationalt kompromis for at få indført lettere og mere fleksible udbudsregler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2025

Hvordan du orkestrerer og opdeler SAP-projekter for at opnå gevinster hurtigere? Hvordan påvirker AI fremtiden for SAP i almindelighed og måske også din virksomhed? Dette er blot nogle af de svar du får ved at deltage på denne spændende konference.

03. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Backup, availability og disaster recovery

I en tid hvor truslerne mod it-driften kun vokser, er det afgørende at kende forskellen på backup, availability og disaster recovery. Deltag og få konkret viden og praksisnære eksempler på, hvordan I kan styrke jeres beredskab.

07. april 2025 | Læs mere


Cyberthreat Day, København: Trusler, angreb og forsvar i praksis

Stå rustet mod cybertrusler. Få et detaljeret overblik over de nyeste sårbarheder, angrebsmønstre og metoder, som cyberkriminelle anvender. Lyt til beretninger fra sikkerhedseksperter på den digitale frontlinje, og få indsigt i både succesfulde angreb og de, der blev afværget

08. april 2025 | Læs mere