Google tjener stort set alle sine penge på annoncesalg og internet-marketing, men det har søgegiganten nu brændt nallerne på.
Selskabet skal nemlig betale en halv milliard dollars - eller over 2,5 milliarder kroner - til den amerikanske stat for ulovlig markedsføring.
Gennem AdWords-programmet, der er Googles reklametjeneste, har flere canadiske apoteker reklameret for receptpligtig medicin til amerikanske kunder.
Salget af receptmedicin fra Canada til USA er ulovligt, hvilket ligeledes gør Googles fortjeneste på markedsføringen ulovlig.
Søgegiganten har nu indgået et forlig, der betyder, at selskabet skal betale de tjente penge tilbage.
Google har kendt reglerne i årevis
Google har siden 2003 været klar over, at salget på tværs af grænsen var ulovlig, skriver det amerikanske justitsministerie i en pressemeddelelse.
Forsendelserne af receptmedicin fra Canada er et problem, da de amerikanske myndigheder ikke har mulighed for at kontrollere og godkende medicinen. Selvom Canada har sit eget kontrolsystem, så kontrollerer landet ikke medicin, der bliver solgt fra Canada til USA.
Det betyder, at medicinen i praksis kan komme fra alle mulige steder, hvor der ingen kontrol er overhovedet.
Kæmpebeløb svarer til indtægten
De over 2,5 milliarder kroner er et af de største beløb i USA nogensinde for den her type sager.
Google har accepteret at betalet beløbet, der dækker både Googles indtægter på markedsføringen og de canadiske apotekers indtægter fra det ulovlige salg.
Desuden har Google indrømmet, at selskabet ligefrem har hjulpet de canadiske apoteker med at oprette annoncer gennem AdWords-programmet.